31.7.2022

Kesäkohde 7- Koljonvirran alue

Kun palasimme Ärjänsaaresta, josta kerroin edellisessä postauksessa, lähdimme ajelemaan kohti Iisalmea. Kuopus oli tulossa sinne linja-autolla Pohjois-Karjalasta ja meidän oli määrä olla vastassa. Meillä oli siinä reilu pari tuntia luppoaikaa ennen auton tuloa, joten etsin tietoa, miten ajan voisi Iisalmessa helposti kuluttaa. Koljonvirran alue herätti sitten mielenkiinnon ja päätimme lähteä tutustumaan siihen. Heti tien varressa oli grilli ja jäätelökioski ja kauempana myös kesäkahvila, joka oli harmiksemme juuri mennyt kiinni siltä päivältä samoin kuin Juhani Ahon museo. Aueella oli myös mm. uimaranta, nuotiopaikka ja Kesäteatteri. Kurkkasimme myös kesäteatterin puolelle, joka oli sillä hetkellä tyhjilään. Teatterin lavasteissa oli mm. vanha poliisi-saab liittyen Poliisin poika-esitykseen.Koljonvirran alueen kartta löytyy täältä. Kuljimme karttaan merkityn historiapolun, jonka varrella kerrotaan Suomen sodan aikaisista taisteluista Koljonvirralla vuonna 1808. Noiden taisteluiden aikaisista korsuista on nähtävissä merkkejä  polun varressa. J.L. Runebergin runon Sven Dufvasta arvellaan kertovan Koljonvirran taisteluista. 

Juhani Ahon museo on avoinna elokuun loppuun saakka joka päivä klo 10-18. Lisätietoa täällä.

Kesäkahvila on avoinna enää maanantana 1.8. klo 12-18.

Koljonvirran alue on ehdottoman hyvä paikka lyhyeen tai vaikka pidempäänkin pysähdykseen matkan varrella! Ihan siinä lähellä on myös Koljonvirran kartano ja leirintäalue.

~Hannele~


1 kommentti:

  1. Kauniit maisemat ja rakennukset tuolla Koljonvirran alueella! Lapsuuden ostosreissut teimme usein Iisalmeen, jos Ouluun asti emme lähteneet, Iisalmi kun oli lähempänä kotiani.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥