17.7.2022

Kesäkohde 3- Hämeen linna

Kolmas kesäkohde tänä kesänä on Hämeen linna, jossa kävimme kesälomareissulla. En ole itse (eikä muutkaan meidän porukasta) käynyt koskaan missään linnassa joten oli jo aikakin! Olipa hieno paikka ja ehdottomasti haluan nähdä muutkin Suomen linnat. 

Hämeen linna on kesäaikaan avoinna joka päivä klo 10-17. Liput linnaan maksoivat 12€ aikuiselta ja 6€ alle 17-vuotiaalta ja ne sai kätevästi ostettua etukäteen netistä. Linnanniemen aluelipulla (19€/9€) olisi päässyt tutustumaan myös Vankilaan ja Museo Militariaan, mutta meillä oli vähän rajallinen aika tuolloin. Museokortilla pääsee sisään myös, jos sellainen on hankittuna. Lipun hintaan sisältyi opastettu kierros, joita järjestettiin tasatunnein. Kuuntelimme ensin opastetun kierroksen ja kiersimme sitten vielä uudestaan itseksemme. Ehdottomasti enemmän saa paikasta irti, kun kuulee historiaa kerrottuna. Lapsille on oma draamakierros, joita järjestetään 7.8. asti tiistaisin, torstaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11.30, 12.30, 14.30 ja 15.30. Mekin näimme vilaukselta Ingeborg Aakentytär Tottin 😉
Linnaan on rakennettu myös useampia näyttelyitä, joten näkemistä riittää.

Hämeen linnan rakentaminen on aloitettu 1200-luvulla ja se on kokenut aikojen saatossa monia muutoksia. Se on alunperin rakennettu sotilaalliseksi tukikohdaksi, mutta on toiminut myös mm. vankilana. Linnaa ympäröi vallihauta, joka oli parhaillaan korjauksen alla, mutta alunperin Vanajavesi on toiminut luonnollisena "vallihautana" Linna on restauroitu 1950-1980-lukujen aikana nykyiseen muotoonsa.

Tiloissa toimii Museokauppa, (jossa lipunmyynti) Kesäkahvila Kruununleipomo  ja Kesäravintola Linnantupa. Ei käyty nyt kahvilla eikä syömässä, mutta harmi etten hoksannut käydä niistä nappaamassa kuvia, tajusin vasta nyt kun postausta kirjoitan.

Pysäköintipaikkoja on Kustaa III:n sekä Tampereentien varrella. Meidän käydessä viimeksi mainitussa oli paremmin tilaa ja myös erikseen varattu alue linja-autoille sekä asuntovaunuille ja -autoille. Lastenvaunujen kanssa ei linnassa pääse helposti kulkemaan, ne voi jättää odottamaan Museokaupan viereiseen tilaan. Joten esim. rintareppu tai vastaava kannattaa ottaa perheen pienimmille mukaan 😊

~Hannele~

4 kommenttia:

  1. Upea kuvakierros Hämeen linnasta! Ei ole tullut käytyä tuolla sisällä, vain ulkoapäin ihailtu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä käydä 😊 Itsellä haaveissa käydä mm. Olavinlinnassa myös 👍

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥