24.7.2022

Kesäkohde 5- Katvalan museo ja kotieläinpiha

Muutama päivä sitten huomasin ohikulkumatkalla Nivalan kohdalla kyltin Katvalan museosta ja kotieläinpihasta ja päätimme poiketa, kun oli aikaa. Eilen hoksasin että kotieläinpiha onkin sunnuntaina 24.7. viimeistä päivää auki ja minulla on postaus tekemättä joten tästä tulikin nyt tällainen viime hetken vinkki! Mutta nämä kesäkohdevinkit tietysti pysyvät täällä tuleviakin kesiä varten ja itse museo on auki vielä heinäkuun viimeisen viikon ajan tiistaista sunnuntaihin klo 12-16. Muulloin museo on avoinna tilauksesta.

Museoalue on rakentunut vanhan kanttorilan pihapiiriin ja osa rakennuksista on kanttorilan vanhoja rakennuksia. Lisäksi pihaan on siirretty  toistakymmentä muuta rakennusta. Komea, 1800-luvulla rakennettu päärakennus on siirretty Jokikylältä. Luin paikanpäällä tietoa, että koska Nivalasta oli tuohon aikaan puut poltettu tervaksi, on talon hirret on uitettu jokea pitkin Haapajärveltä. Pihassa olikin muistona tervanpoltosta Nivalainen erikoisuus, tervahytti. Sen avulla tervaa voitiin polttaa ympäri vuoden. 

Tänäkin vuonna heinäkuussa, pihapiirissä on ollut myös kotieläimiä: lehmiä, lampaita, kanoja ja ankkoja. Portilta sai mukaansa kartan ja lisäksi  tonttukartan, jonka avulla sai etsiä ympäri aluetta piileskeleviä tonttuja 😊Lisäksi pihasta löytyy Katvalan kesäkahvila. Nämä ovat siis avoinna tälle kesälle viimeisen kerran tänään klo 10-18. Alueelle on vapaa pääsy 😊1 kommentti:

Kommenttisi ilahduttaa ♥