Meidän äiti tekee omenasoseen aina vanhalla
sosemyllyllä ja oon itelle haaveillut sellaista myös.
Viime viikolla bongasin kierrätyskeskuksesta
kaksi sosemyllyä ja pussillisen teriä. Kun en
saanut selvää kumpaan myllyyn terät kuuluu
niin otin molemmat. Varmaan toisellekin löytyy ottaja :)
Ja kun sukulaisilta tuli pussillinen omenoita
niin pääsin tänään testaamaan eka kertaa
omenasoseen tekoa. Sosemylly helpottaa siinä,
ettei omenoita tarvi kuoria vaan kuoret ja siemenet jää terän päälle.
Omenat lohkotaan kattilaan ja keitetään sen verran
että ne pehmenee. Mehumaijan höyryosalla
vois kuulemma myös pehmittää.
Sitten vain sosemyllyn läpi ja sen jälkeen
kuumennetaan sen verran että sokeri sulaa joukkoon.
Enkä oo edes ihan varma teinkö kaiken ihan oikeaoppisesti :D
Ja nyt saunaan, kivaa illanjatkoa ♥
~Hannele~
Äitini käyttää myös sosemyllyä, ei tosin noin vanhaa, mutta saman tyylistä. Sen jälkeen valmistaa soseen "pitkänkaavan" mukaan uunissa ja siitä tulee marmelaadin tapaista... ja hyvää :)
VastaaPoistaAa, tuo uunissa valmistaminen kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta!
PoistaJuuri tänään sain vanhemmiltani omenasosetta, joka todennäköisesti oli tehty just tuollaisella sosemyllyllä. Herkullista on.
VastaaPoistaMeillekin joka syksy tulee äidin omenasosetta mutta kiva kokeilla itekin :)
PoistaMeilläkin oli lapsuuden kodissa tuollainen -oranssit muoviosat reunoissa!
VastaaPoistaHerkullisia omenasosehetkiä :)
Nää on just niitä tavaroita joista tulee se nostalginen fiilis :)
PoistanAM, IHANAA OMENAHILLOA VAIKKA KÄÄRETORTUNVÄLIIN:)
VastaaPoistaAattelinki tehä näistä ainakin kääretorttua :)
PoistaNokkoslättyjen kaveriksi sopis myös, vielä ois nokkosta pakastimessa!
Ihanaa omenahilloa, lättyjä ja omppuhilloa nami;))
VastaaPoistaNiinpä, jokohan illalla herkutellaan :)
PoistaMinäkin teen juuri noin ja samanlaisella myllyllä! Pelkkää makeuttamatonta sosettakin voi laittaa rasioihin ja pakastaa. :) Omenat ja syksy!!
VastaaPoistaJoku sanoikin että jättää sokerin pois ja pakastimeen :)
PoistaTääki oottaa että joku kohta 'kauppittelis' omppuhilloa. Se että menen haalimaan omenoita itse jostain niin kohta anoppi soittaa että sillä on valmiina pussillinen omenahillopurkkeja. :D Noi on parhaita noi vanhat soseuttajat.
VastaaPoistaVanhassa vara parempi :)
PoistaNoita ja muita "ennen vanhaan" keittiötyövälineitä näkee tosi paljon kirppiksillä. Tuollaiset ihanaiset saivat antaa tilaa sähkökäyttöisille serkuilleen ja nyt taas halutaan tehdä näillä vanhoilla värkeillä ruokaa. Musta noi on ihania ja niiden kanssa on tekemisen maku. Pitääkin seuraavalla kirppiskäynnillä kurkkia tuollaista.
VastaaPoistaOma omppuhillolempparini on omena-kaneli-vanilja.
Voi että, kuulostaapa tuo sun hilloversio herkulliselta!
PoistaTuollaisen myllyn minäkin tarttisin. Inhoan omenoiden kuorimista ja siemenkotien poistamista. Ja jollain nykyaikaisella yleiskoneella tulee ihan julmettu määrä tiskiä (niitä osia kun sitten piisaa).
VastaaPoistaOmenakääretorttua tekee nyt mieli ;)
-Tuija-
Sama mulla! Ja varsinkin kun ne kotimaiset omenat on monesti niin pieniä että järki lähtee niitä kuoriessa! Mullakin tekee :)
Poistatuollainen mylly oli lapsuuden kodissani,missähän lienee nyt:)Ja parasta omenasosetta tulee just tällä myllyllä!
VastaaPoistaKyseleppä jos se vaikka jossain lojuu tarpeettomana :)
PoistaOI, MITEN IHANAN NOSTALGINEN ESINE...
VastaaPoistaNiin on :)
PoistaVoih, omppuhillon on parasta! :)
VastaaPoista