Jälleen yksi helppo lahjaidea, jouluinen granola. Siihen joulun makua antavat kaneli, neilikka ja inkivääri. Kokeilin ensimmäiseen satsiin myös kuusenkerkkäsiirappia, mutta mielestäni se ei maistunut juurikaan, joten laitoin seuraavaan ihan tavallista siirappia. Makeutuksena voi käyttää myös esimerkiksi hunajaa. Muutenkin ohjetta voi muokata niin monella tavalla. Itse käytin niitä aineksia joita kaapissa oli valmiiksi
Jouluinen granola
10 dl kaurahiutaleita
4 dl cashewpähkinöitä
1 dl auringonkukan siemeniä
1 dl paahdettuja vehnänalkioita
1 dl öljyä
1,5 dl siirappia
1 rkl kanelia
1 tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
0,5-1 tl suolaa
Kuumenna kattilassa öljy, siirappi ja mausteet. Murskaa cashewpähkinät, sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää liemi joukkoon. Kaada seos uunipellille (tämä annos mahtuu 60 cm uuniin, kapeampaan kannattaa ehkä tehdä puolikas annos) ja paahda 175 asteessa 15-20 minuuttia uunista riippuen. Kannattaa sekoittaa puolivälissä, koska granola paahtuu reunoilta nopeammin. Seuraa granolan paahtumista, sillä se kärähtää herkästi. Anna olla pellillä muutama tunti ennen pakkaamista.
Paketoi kauniisti ja anna lahjaksi tai herkuttele itse :)
~Hannele~
Eipä oo tullu koskaan tehtyä itse granolaa. Tykkäisin varmasti 😋
VastaaPoista