12.12.2022

12. Joulukuuta, jalkakylpypommit

Itse tehtyjen joululahjojen joukosta löytyy myös jalkakylpypommeja, jotka valmistuivat samaan tapaan kuin viime vuotiset wc-pommit. Ohjeita löytyi hakemalla tosi paljon, itse otin ohjeen täältä

Tein ensin version, johon käytin irtoteetä ja myöhemmin kokeilin ruusun terälehtiä. Yhdestä annoksesta tuli juuri sopivasti 16 kpl:n silikonimuotti täyteen. Minulla oli jäänyt mansikan tuoksuista öljyä huulirasvan teosta yli, joten käytin sitä näihin, mutta esim. eteeristä öljyä voi lisätä tuoksuksi.

Yhteen annokseen tarvitset 1,5 dl ruokasoodaa, 0,5 dl sitruunahappoa (näitä molempia kannattaa ostaa sellaiset isot purkit) 2 rkl merisuolaa, 2-3 rkl irtoteetä, 1,5 rkl oliiviöljyä ja 1 tl vettä sekä 10-30 tippaa tuoksuöljyä.  Ruusuversioon käytin merisuolan sijaan himalajan ruususuolaa ja teen tilalta murskattuja ruusun terälehtiä. Itse en käyttänyt ollenkaan elintarvikeväriä näissä. 

Sekoita ensin sitruunahappo, sooda, suola ja tee (tai ruusun terälehdet) Lisää öljy, tuoksu ja lopuksi nopeasti sekoittaen vettä sen verran että seoksesta tulee muovailtavaa. Jos lisäät vettä liikaa tai sekoittamatta, seos kuohahtaa. Parhaiten veden lisääminen tarpeeksi pienissä erissä onnistuu suihkepullolla. Painele seos silikonivuokaan ja anna kovettua muutama tunti, mielellään yön yli. Irrota varovasti ja paketoi kauniisti. 

Tai käytä itse: Lisää jalkakylpypommi vadilliseen lämmintä vettä, nosta jalat vatiin ja rentoudu 10 minuuttia :)

~Hannele~

2 kommenttia:

Kommenttisi ilahduttaa ♥