25.7.2021

Kesäkohde 6, Havulan kartano

Viime viikolla sain vihdoinkin aikaiseksi vierailla Kalajoen Plassilla sijaitsevassa Havulan kartanossa. Olen aiemmin, ensimmäisen kerran jo vuosia sitten käynyt kyllä piharakennuksessa olevassa kesäkahvilassa, mutta kartanon esittelykierrokselle ei ole aiemmin tullut mentyä.

Havulan kartano on vuonna 1912 rakennettu jugendtyylinen huvila, jonka on rakennuttanut sahanjohtaja Oskari Santaholma. Vuonna 1992 700-neliöinen huvila on siirtynyt irtaimistoineen Kalajoen kaupungin omistukseen ja se on avattu kunnostuksen jälkeen yleisölle vuonna 1997. Talon kaikki upeat huonekalut ja muu irtaimisto ovat olleet aikoinaan asukkaiden käytössä. Huvilaan tutustuminen on aikamatka ja kurkistus entisaikojen varakkaan porvariskodin elämään. Vielä viikon ajan ehtii käydä tutustumassa kartanoon opastetulla kierroksella. Havula on avoinna 1.8. asti joka päivä klo 11-17. Kierrokset alkavat tasatunnein ja lipun hinta on 5€. Maksaa voi sekä kortilla että käteisellä. Muulloin kuin kesän vakioaikoina Havula on avoinna varauksella ryhmille. Kuvien julkaisu sisätiloista ei ole toivottavaa, mutta sain luvan laittaa muutaman tunnelmapalan postakseen. 

Kierroksen alkamista odotellessa tai kierroksen jälkeen voi juoda vaikka pullakahvit pihan kesäkahvilassa.ja tutustua taidenäyttelyyn kahvilan yläkerrassa.

Havulan kartano löytyy osoitteesta Plassintie 56, Kalajoki~Hannele~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa ♥