17.7.2021

Kesäkohde 3, Rouskunhiekka

Meillä oli ainoastaan viime viikko yhteistä lomaa miehen kanssa ja sen viikon ajalle mahtuivat sekä kahden vanhimman tytön valmistujaiset että nuorimman tytön rippijuhlat. Mutta pieni, parin yön rentoutumisreissu ehdittiin tehdä kahdestaan juhlien välissä. Oli selvää, että reissulla yövytään viime kesänä ostetuissa rippumatoissa mutta paikkaa ei oltu vielä keksitty. Maanantaina oli tytön rippileirille  vienti ja tiistaina oli suunnitelmissa lähteä jonnekin. Yöllä puoli yhden aikaan oltiin jälleen kerran yöuinnilla ja siellä jutellessamme jonkun matkailijan kanssa, hän kertoi Rautavaaralla, Älänteen rannalla olevasta upeasta hiekkarannasta. Paikka kuulosti ihan täydelliseltä meille ja heti tiistai-iltana sinne sitten ajelimme. Vastassa oli upea, rauhallinen hiekkaranta ja todella lämmin vesi. Löysimme riippumatoille sopivan paikan ihan läheltä rantaa. Järvimaisemat aamulla riippumatosta herätessä lähentelee kyllä täydellisyyttä!  Ensimmäisenä yönä rannalla oli meidän lisäksi 4 telttaa ja asuntoauto, toisena yönä kaksi telttaa. Jokainen sai laajan ranta-alueen ansiosta elellä ihan rauhassa toisiaan välttämättä edes näkemättä. Päivällä lämmin sää houkutteli jonkin verran uimareita, mutta silloinkin tilaa riitti hyvin. Pohdittiinkin että taitaa rautavaaralaisilla riittää uimapaikkoja niin paljon, ettei ruuhkia rannoilla synny. Tuulinen sää piti hyttyset loitolla, päivällä tosin paarmat olivat välillä kovastikin riesana. Niitä onneksi pääsi pakoon pulahtamalla uimaan ja muutenkin tuli uitua tosi paljon. Pari yötä ja yksi kokonainen päivä ihan täydellistä rentoutumista teki niin, niin hyvää! Ensi viikolla on tarkoitus tehdä joku vastaava reissu kolmen vapaapäivän aikana.

Rannassa oli kaksi nuotiopaikkaa (metsäpalovaroituksen vuoksi käytimme retkikeitintä), pukukopit, puuvarasto ja huussi (huussi tosin oli tyhjennyksen tarpeessa) Rannalta lähti n. 3,5 km mittainen luontopolku, Kaivannonkierto. Sen varrelta näkyi vastarannalla monia, lähes koskemattomia luonnon "biitsejä". Mökkeä ei lähirannoilla näkynyt. Rautavaaran keskustaan on Rouskunhiekan uimarannalta matkaa n.13 km. Kävimme keskustassa kaupassa (tärkeä vinkki matkailijoille: Rautavaaran Salessa on asiakas-WC :D) ja haimme hyvät pizzat Hotelli-Ravintola Tiilikasta. Olimme niin lähellä sulkemisaikaa liikkeellä että haimme pizzat mukaan ja ajelimme syömään niitä vähän matkan päähän, Saarelan uimarannan/Jokisuuniemen venevalkaman tuntumaan. Siinä olikin komeat maisemat ateriointiin!

Rouskunhiekan osoite on Joutenlahdentie 579, Rautavaara Menomatkalla noudatimme google mapsin opastusta, mutta matka tyssäsi huonokuntoisen sillan eteen n. 3 km ennen määränpäätä. Kannattaa siis kääntyä Rautavaaran keskustasta Varpaisjärventielle ja siltä Joutenlahdentielle eikä välttämättä yrittää suorinta reittiä :D~Hannele~

3 kommenttia:

 1. Kuulostaa täydelliseltä irtiotolta! 😊

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana paikka ja oletpa taas ottanut upeat kuvat.

  VastaaPoista
 3. Mullakin on alkanut houkuttamaan tuollainen riippumatto. Siinä kyllä nukkuu luonnon helmassa. :)
  Mukava pikku lomanen! :)

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥