21.7.2021

Kesäkohde 5, Aseman Helmi ja Hotelli Huiskankorpi

Samalla reissulla kun kävimme edellisessä postauksessa esittelemässäni Crazylandissa, poikkesimme vohvelikahville Nivalan vanhalla asemalla sijaitsevaan vohvelikahvilaan, Aseman Helmeen. Nivalan remontoidulla asemalla on toiminut muutaman vuoden ajan majatalo, Hotelli Huiskankorpi josta löytyy 4 erilaista huonetta. Sen kuistille on avattu myöhemmin myöskin vohvelikahvila, josta saa niin makeat kuin suolaisetkin vohvelit sekä jäätelöt. Upea miljöö ja viihtyisät terassit houkuttelevat istumaan pidemmänkin aikaa ja sadesäällä voi kahvitella kuistilla tai sisätilassa, jonka oletan olevan entinen aseman odotussali. Pihan useat Saabit kertonevat talon isännän autoharrastuksesta,vieraileville lapsille oli tietysti oma Saabinsa vanhan, puisen junanvaunun vieressä :)

Aseman Helmi on avoinna nyt heinäkuussa tiistaista perjantaihin klo 12-18 ja lauantaisin klo 11-17. Osoite on Asematie 20, Nivala. Myös junalla pääsee tietysti paikalle, asema sijaitsee Ylivieska-Iisalmi- radan varrella. Hotelli Huiskankorpi on avoinna ympäri vuoden. 

Tänäkin kesänä kotimaan matkailu on suuressa suosiossa ja tällaiset, vähän piilossa olevat helmet ovat matkailun parhautta!
~Hannele~

2 kommenttia:

  1. Crazylandissa kävimme juuri eilen ohikulkumatkalla ja huomasimme vohvelikahvilan kyltinkin, mutta vatsat täynnä emme viitsineet tuonne poiketa.Kaunis paikka kuitenkin, ja kuten sanoit, lähimatkailun helmiä tuollaiset ovat, kun ne vaan löytää.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥