11.11.2020

Kyrönlammen laavu

Jokin aika sitten teimme miehen kanssa iltaretken Kyrönlammelle ja sen rannalla olevalle laavulle. Meillä jäi kesän ajaksi retkeilyt oikeastaan kokonaan, mutta syksyllä helteiden, hyttysten ja hirvikärpästen kadottua on taas enemmän mielenkiintoa retkeilyyn. 

Koko päivä oli ollut sumuinen ja mennessämme lammelle, oli hämärä jo laskeutumassa. Tunnelma oli maaginen! Kävelimme laavulle lammen rantaa pitkin kulkevaa polkua ja sieltä suunnasta tullessa näkyi ensin vain valtava kivi mutta sen takaa löytyi mukavan näköinen laavu. Polttopuita ei juuri silloin ollut ja vaikka repussa on yleensä aina pieni kirves, oli se tietysti nyt kotona! No, laavun vierellä oli kuitenkin rankoja kuivumassa ja niistä saimme katkaistua lyhempiä pätkiä ja tehtyä tulet. Vaihtelu virkistää retkieväissä ja repussa oli tällä kertaa tarvikkeet hampurilaisiin. Pihvien sijaan ostin kokeiluun valmiiksi kypsää possunlihaa jota kuumensimme pannulla. Sämpylät kuumennettiin tikkujen nokassa ja väliin lisättiin kastiketta, juustoa ja salaattia. Jopa maistuikin hyvältä! Ehti tulla jo pimeä ennen kuin lähdettiin takaisin, ja otsalamppujen valossa palasimme autolle. Välillä täytyi puhelimesta varmistaa että olemme oikealla polulla. 

Kyrönlampi on Oulaisista reilu 10 km Haapaveden suuntaan jonka jälkeen Antikantietä n. 5 km. Tien varressa on Kyrönlampi-kyltti vasemmalle. Siitä on lammelle puolisen kilometriä, ainakin vielä miedän käydessä autolla pääsi sen tien päähän mutta voi olla että talviaikaan tie ei ole ajettavissa. Tien päästä on lammen rantaan n. 100 m mutta itse laavu on lammen eteläpäässä ja sinne on käveltävä vähän pidemmästi. Kyrönlammelle lähtee parin kilometrin pituinen yhdyspolku myös Isojärven-Ahvenlammen luontopolulta josta löytyy postaus täältä. Ja tosiaan, polttopuut kannattaa varalta ottaa mukaan!

P.S. Postauksen kuvat ovat puhelimella jo aika hämärässä otettuja, en millään viitsi kantaa nykyään kameraa mukana retkillä :D

~Hannele~

4 kommenttia:

 1. Mukava retki teillä ollut. Luonto on kyllä kaunis meillä Suomessa. Alimmaisessa kuvassa olisi vaikka taulun aihetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku! Jokaisessa vuodenajassa on oma kauneutensa ❤ Nyt tosin kaipaisi jo vähän lunta 😄

   Poista
 2. Ihana retki ja oi oi miten upeita ja rauhallisia kuvia. Todellakin tunnelmallista.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥