6.9.2012

Lime-juustokakku

Pari viikkoa sitten sain maistaa töissä aivan
ihanaa limekakkua. Varsinkin pohja oli
tosi hyvää, se oli tehty sitruuna-lime-Balleriinoista.
Tarkka ohje kakkuun ei oo tiedossa mutta tein oman version.
Piti kiertää melko monta kauppaa kunnes
viimein Cittarista löysin oikeita keksejä!
Kokeilin tosiaan tätä jo viime viikolla
 mutta sille kakulle kävi vähän köpelösti: 
se tippui jääkaapin hyllyltä alas...
Nyt oli pakko kokeilla uudestaan kun varastoon
ostamani keksit näytti uhkaavasti hupenevan kaapista :)


 Lime-juustokakku

pohja:
1½-2 pötköä sitruuna-lime-Balleriinoja murskattuna
50-100g sulatettua voita

täyte:
1 prk Flora Vanillaa
1 prk Flora Vispiä
1 rasia Viola-tuorejuustoa
5 liivatetta
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
2 limen mehu ja vähän raastettua kuorta

Sekoita keksinmurut ja sulatettu voi.
Painele seos irtopohjavuokaan.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Vatkaa vanilla ja vispi vaahdoksi,
lisää joukkoon tuorejuusto ja sokerit.
Lisää yhden limen mehu ja raastettua kuorta.
Kuumenna toisen limen mehu kiehuvaksi,
purista liivatteista vesi pois ja sulata ne kuumaan mehuun.
Lisää ohuena nauhana sekoittaen vaahtoon.
Kaada vaahto pohjan päälle ja anna hyytyä
vähintään muutama tunti.






Taitaa mennä muutkin balleriina-keksit kokeiluun
hyytelökakkujen pohjissa :)
~Hannele~

12 kommenttia:

  1. Namskis! Oon joskus tehnyt sitruunamoussekakkua, johon laitettiin myös lemon-curdia eli tähänkin vois laittaa lime-curdia, jos tykkää tymäkämmästä mausta. Mutta meillä tämä ohje menee pikaisesti testiin ihan tällaisenaan, kiitos tästä ;-)

    -Tuija-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Limen määrää voi tosiaan säätää omaan makuun sopivaksi, hyytelökakut on siitä kivoja että vain mielikuvituson rajana :)

      Poista
  2. Oijoi, näyttääpä sikaherkulliselta. Hyvä vinkki tuo Ballerina-pohja ---->kokeiluun!

    VastaaPoista
  3. Ihanalta näyttää ja reseptin perusteella myös maistuu! Nyt loppuvat limenmakuiset Ballerinat koko Etelä-Suomesta... Ttytär on innokas juustokakkujen tekijä, joten luultavasti pääsen kohta maistamaan tätä!,,.

    VastaaPoista
  4. Juuri olin ettimäs juustokakun receptiä.
    Ja täällä se on! Näyttää niin hyvälta!
    Kiitos reseptistä.
    Catarina

    VastaaPoista
  5. Kiitos ohjeesta, tätä pitää ehdottomasti kokeilla!!!

    VastaaPoista
  6. Hyytelökakut on niin herkullisia. Kesällä testasin tehdä kaurahiutale, fariinisokeri, voi ja olisko ollut kaneliseoksesta keksipohjan, jota hieman paistoin ennen täyttämistä. Oli kyllä hyvää, sellaista rapeaa.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥