2.12.2020

Luukku 2, itse tehdyt joulukalenterit

Meidän lapset ei varmaan koskaan kasva niin isoiksi että lopettaisin joulukalenterihössötyksen. Kun he olivat pieniä, oli aina yksi yhteinen kalenteri mutta nyt jo muutamana vuonna on ollut jokaisella omansa. Tänä vuonna ostin vanhimmalle, jo omillaan asuvalle pojalle Lakrids-kalenterin mutta muut saivat omatekoiset. Sisällä kalentereissa on ihan vain erilaisia paperipäällysteisiä karkkeja, vanhimpien tyttöjen kalentereissa tuplasti jotta poikaystävillekin on omansa:)  Ja kaikkia kalentereita ei tokikaan tarvitse tehdä joka vuosi alusta asti vaan pussukoita ym voi käyttää useampana vuonna.

Ensimmäisen kalenterin idea löytyi Pinterestistä. Ostin punakuvioisia kertakäyttömukeja ja ripustin ne puiseen taustaan, viime vuoden kalenteria varten kiinnitettyihin nauloihin. Karkit käärin valkoiseen silkkipaperiin ja sidoin punavalkoisella nauhalla. Numerot on valmiita tarroja. Toinen kalenteri on valmiina ostettu setti, jossa oli mustat paperipussit ja numerotarrat. Mukana oli vielä koristeeksi tarkoitetut mustavalkoiset narut mutta ne käytin toiseen kalenteriin. Tyttö halusi tämän ilman ripustusta ja laittoi pussit pöydälleen. Ei tosin näin miten ne kuvausta varten asettelin, vaan näyttävät olevan molemmin puolin pöytää :)
Kolmas kalenteri on ostettu viime joulun alla puolella hinnalla poistomyynnistä. Paketissa oli erilaisia rasioita, tarrat, nauhat ja pahvinen kuusi johon paketit voi ripustaa molemmin puolin. Nämä rasiat olivat aika pieniä, joten esim kinderpatukka ei meinannut ihan kunnolla mahtua.
Neljäs kalenteri oli samanlaisena käytössä jo viime vuonna, narut vain ovat tällä kertaa puna-valkoiset. Puuosat ovat olleet jo vuosia kalenterikäytössä!


Viides kalenteri olikin helpoin. Nämä rasiat tyttö loysi viime vuonna kun olimme kirpparlla ja teki viime jouluksi poikaystävälleen kalenterin näihin. Mistähän lienevät alunperin? Rasiat ovat reilun kokoiset, hyvin näihin mahtuisi isompiakin yllätyksiä. Ja menevät pieneen tilaan säilytykseen purettuna kuitenkin :)
Kuudes kalenteri on tehty valmiista valkoisista paperipusseista, nämä oli sopivan pieniä pussukoita! Pusseihin tulostin numerot, jotka olen tehnyt joskus vuosia sitten ja ripustin ne mustavalkoisella narulla messingin väriseen mertallirenkaaseen. 
Viimeisenä muttei vähäisimpänä miehen joulukalenteri. Olisin halunnut ostaa hänelle sipsikalenterin mutta en onnistunut löytämään, joten ei auttanut kuin tehdä itse! Tosin tästä löytyy karkkia myös, ja niin kuin alkuperäisestäkin sipsikalenterista, dippejä, poppareita ym. Tytöt käärivät herkut erilaisiin papereihin ja laittoivat hauskat numerotarrat päälle :)


Mukavaa keskiviikkoa!
~Hannele
4 kommenttia:

 1. Ihan tosi kivoja kalentereita olet jaksanut värkätä ison satsin. Nuo on sellaisia kauniita sisustuselementtejäkin. :) Erityisen kiva tuo muki-idea. Sellaista en ole ennen nähnytkään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli minunkin suosikkini! Ja löytyi niin kivoja kuppejakin 😊 Jossain näin myös take away-mukeista tehtyjä, niissä olis kannetkin 👌

   Poista
 2. Kauniita joulukalentereita :) Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥