4.1.2018

Viimeisiä viedään

Vihdoin alkaa piparkakkupurkissa pohja näkyä ja glögiäkin on enää tilkka jäljellä. 
Tänä vuonna taidan tehdä poikkeuksen ja siivota joulun pois jo huomenna, päivää
ennen loppiaista. Yleensä kuusi viedään pois loppiaisen jälkeisenä päivänä mutta
koska se tänä vuonna sattuu olemaan sunnuntai, taidan vähän ennakoida. Kun vielä huomenna 
on vapaapäivä enkä halua sunnuntaita kuluttaa siivoukseen, sanotaan siis jo joululle näkemiin.
Valot taidan jättää vielä vähäksi aikaa, vieköön ne vaikka sitten nuuttipukki :)
Joko teillä on joulu riisuttu kotoa, vai saako vielä hetken jatkua?

~Hannele~

20 kommenttia:

 1. Meillä myös on "urakoitu" viimeisten jouluherkkujen tuhoamisessa. Nyt tuntuu oikein hyvältä aloittaa taas astetta tervellisempi ruokavalio. Jotenkin tuo liika sokerin syönti ei tahdo sopia minulle, mutta kun kerta niitä pipareita ja suklaata on vielä kaapista löytynyt, niin silloinhan niitä on vähän kuin vahingossa tullut kokoajan syötyä :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy koittaa pyrkiä sokerin kohtuukäyttöön :D Täysin sokerittomaan tai karkittomaan en kyllä kykene, enkä tiedä onko se välttämätöntäkään :)

   Poista
 2. Minä olen kahden vaiheilla, että antaisinkon olla vielä viikonlopun yli vai keräisinkö huomenna joulun pois. Ehkä teen huomenna viikkosiivouksen ja siinä samalla joulukin palaa omiin laatikoihinsa. :) Joulua on mukava laittaa, mutta siitä poissiivoamisesta en niin välitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävästi vain meni pelkän kuusenkin kanssa aikaa, kun karsin sen paikallaan ja kannoin oksat suoraan pannuhuoneeseen. Oli varmasti ihan hyvä ratkaisu tehdä se jo perjantaina kun huomenna alkaa työt taas :)

   Poista
 3. Taidanpa antaa kuusen ja koristeiden olla vielä viikonlopun yli. Kissat kirmaavat sen verran paljon kuusen alla, että se näköjään alkaa varisemaan. Muutamat piparit täältäkin vielä löytyy, mutta hyvä vaan että loppuvat. On totisesti kevennyksen aika...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä löysin vielä pakastimesta paketin kaupan piparitaikinaa, mutta olkoon siellä nyt vähän aikaa vielä. Ehkä kehitelen siitä jotain muuta kuin pipareita. Tänään taidetaan kuitenkin tehdä nutellatorttuja viimeisistä taikinalevyistä :)

   Poista
 4. Meillä on joulu siivottu pois heti, kun lapset sulkivat oven ja lähtivät omiin koteihinsa. Eli tapanina tein suursiivouksen ja ihmettelin, kun homma tuntui tavallista raskaammalta. Illalla olikin jo kuume noussut.... Mutta perinteisesti tykkään laittaa kaiken pois ennen töiden alkua ja uuden vuoden juhlintaa. Silloin on kiva, että koti on siisti, avara ja vaalea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tapaninpäivä on aina vielä täysin joulua :) Yhtenä ainoana vuonna on kuusi viety pois ennen uutta vuotta, kun innostuttiin välipäivinä tekemään jotain remonttia :D

   Poista
 5. Meillä kuusi sai lähtöpassit jo heti ekoina arkipäivinä.. Verhoja en edes vaihtanutkaan ja tontut on kulkeneet lasten mukana jo minne lie.. Valoja jätän minäkin vielä vähäksi aikaa, ovat niin sopivia yövaloja.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole koskaan vaihtanut jouluverhoja. Kumma ettei se tapa ole kotoa periytynyt :D

   Poista
 6. Täällä olen keräillyt joulua pois ja samalla miettinyt minne nämä kaikki varastoin. :) En kyllä uusia koristeita juurikaan ostanut, mutta tuntuu että eivät kyllä mahdu varastoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon huomannut saman, että koristeet vie joulun jälkeen enemmän tilaa kuin ennen sitä. Ehkä nekin on paisuneet jouluherkuista ;)

   Poista
 7. Meillä on kuusi siivottu pois jo uutena vuotena. Jostain syystä varisti tänä vuonna tosi paljon ja paikallisesa fb-ryhmässa moni kommentoi samaa. Liekö tämän alueen kuuset kaadettu väärin tai väärään aikaan vai mikä sen sai aikaan. Valot sitten jatkaa vielä, kolmiokyntteliköt Nuutti saa viedä mennessään mutta pyöreät valokranssit saa jatkaa pimeän ajan yli.

  Kivaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä varisti vähemmän kuin muina vuosina, vaikkei imenytkään vettä juuri ollenkaan. Kuusi oli kyllä ihan järjettömän painava ja märkä. Liekö varastoinut vettä itseensä :D

   Poista
 8. Meidän ihana ja kaunis kuusi lähtee Nuutin päivänä. Ei ole vielä kiirettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuutinpäivään asti taitaa kuusi ollakin monella. Meillä se on lähtenyt perinteisesti loppiaisen jälkeen :)

   Poista
 9. Joulukuusi saa olla loppiaiseen. Mistä nuo kauniit lautaset ovat peräisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota sarjaa myytiin vuosia sitten edullisesti Kärkkäisellä ja Halpa-Hallissa. Saman tyylisiä näin jommassa kummassa tänä talvenakin :)

   Poista
 10. Täällä kuusi muutti valoineen päivineen terassille ja muut koristeet sai lähteä jo ennen loppiaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on pienempi kuusi kuistilla valoineen. Se saa varmaan olla siinä vaikka koko talven :)

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥