6.1.2017

Ensimmäinen granola

Ajatelkaapa, meillä tehtiin vasta nyt
ensimmäistä kertaa hittiherkkua, granolaa!
Kokeilin Miisan maanantaina jakamaa ohjetta:

3 dl kaurahiutaleita
3 dl rikottua pähkinä-mantelisekoitusta
50g kookoshiutaleita
2 rkl kvinoaa 
1/2 tl hienoa suolaa
1/2 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 dl siirappia 
3/4 dl oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja levitä uunipellille.
Paista 150 asteessa n. 40 minuuttia.
Anna jäähtyä ja laita vaikkapa lasipurkkiin.
Nauti esim. jugurtin kanssa.

Paistoaikaa kannattaa seurata, se riippuu vähän uunista.
Minä otin pellin uunista jo puolen tunnin jälkeen
ja jo siinä vaiheessa granola oli mennyt aavistuksen 
minun makuun liian tummaksi.
Mutta kokeilemalla löytyy sopiva aika :)





Leppoisaa loppiaista!

~Hannele~


4 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta, tuo kvinoa on uusi tuttavuus granolassa. Tosi helposti kyllä kärtsää jos ei vahdi uuninluukulla:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen että pikkuhiljaa rohkaistun tekemään omia kokeilujani myös :) Täytyy olla skarpimpi jatkossa ettei kärtsää :D

      Poista
  2. Herkullisen näköistä, kvinoa on mulle outo sana sekä myös aineena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen vasta muutaman kerran sitä kokeillut.
      Wikipedia kertoo näin: "Kvinoa eli kinua (Chenopodium quinoa) on eteläamerikkalainen hiilihydraattipitoinen ruokakasvi. Se ei ole heinäkasvi kuten viljat, mutta sitä käytetään ruoanvalmistuksessa viljojen tapaan. Sen lehtiä voidaan syödä lehtivihanneksen tapaan. Kvinoan tunnetuimpia sukulaisia ovat jauhosavikka, punajuuri ja pinaatti"

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥