Yksi kesäherkku lapsuudessa oli itse
tehty viili. Mun tulee tehtyä sitä lähinnä
juhannuksena kun haen tilamaitoa heraa varten.
Nyt jäi herasta niin vähän maitoa yli
että ostin lisäksi pari purkkia vanhanajan maitoa.
Toki viilin voi tehdä vaikka kevytmaidosta
mutta eihän se tietenkään oo niin hyvää ;)
Eli kupin pohjalle laitetaan viiliä
ja päälle kaadetaan maitoa.
Annetaan olla pöydällä kunnes viili
on "hyytynyt" ja laitetaan kylmään.
Yksinkertaista!
Täällä on juhannushera tuloillaan
ja vielä pitää vähän siivoilla.
Sitten saa juhannus tulla :)
~Hannele~
Voi ihanuus....tulee niin lapsuus mieleen tuosta omatekoisesta viilistä<3 Aurinkoista Juhannusta:)
VastaaPoistaNiin tulee!
PoistaSamoin sinne :)
Itsetehty viili on kllä hyvää. Oletkos kokeillut tehdä itse jugurttia? Sekin on hyvää. Me tehdään nuo yleensä täysmaitoon.. :) Kivaa juhannusta!
VastaaPoistaEn oo kokeillut, muistan että äiti teki joskus sitäkin.
PoistaTäysmaitoon minäkin yleensä esim. puurot ja viilit jos kaupan maidosta teen. Tuota vanhanajan maitoa ei taida ainakaan meidän kaupassa olla kuin juhannuksen alla.
Kiitos :)
Mun isä tekee viiliä itelleen aina joskus. Itte en oo koskaan maistanu.
VastaaPoistaIhanaa Juhannusta :)
Tuolla tavalla en ookaan viiliä kokeillut,mutta itsetehtyä jugurttia syön lähes päivittäin.Nyt on tullut kesä-tauko,mutta ehkäpä tässä taas siirryn sen tekemiseen.Mitenkäs valion vanhanajan maito Hilja,ootko sitä maistanu?Täysmaidosta teen itse jugurtin ja käytän kaverina siinä bulgarian jugurttia.
VastaaPoistaSitä Hiljaa tuo kuvan purkki just on :)
PoistaMeillä kotona viiliä tehtiin vain kesällä, en tiiä onnistuuko talvella vai eikö sitä muuten vain tehty.
Mistä oot löytänyt noin ihanan lehmä-kannun? :)
VastaaPoistaMeillä syödään kotitekoista viiliä ja jogurttia oisi kiva kokeilla itse tehden.
-AniiL-
Lehmäkannu on saatu kihlalahjaksi pian 16 vuotta sitten, Pentikin tuotantoa. Ei taida enää löytyä valikoimista?
Poista