...ja juhannusheran keitto myös.
Tuli mieleen että laitanpa ohjeen tänne
nyt niin ehtii joku sitä vielä tarvittaessa
hyödyntämään :)
PUNANEN HERA
15 l tilamaitoa
2 tl juustonjuoksutetta
Lämmitä 9 l maitoa kädenlämpöiseksi,
nosta pois levyltä ja sekoita maitoon
juoksute. Anna juoksettua n. tunnin ajan.
Kuumenna loput 6 l maitoa kiehuvaksi
ja lisää juoksettunutta massaa
"kiehuvaan silmään" vähitellen.
(tähän menee aika kauan)
Kun kaikki juustomassa on laitettu,
keitä miedolla lämmöllä n. 5 tuntia
kunnes väri on toffeemaisen ruskea
Perinteisesti sitä keitellään
juhannusaaton vastaisena yönä :)
~Hannele~
P.S. Kauan kateissa ollut lukijat-gadget
on taas saatu esiin. Näkyykö se teille?
P.S. Kauan kateissa ollut lukijat-gadget
on taas saatu esiin. Näkyykö se teille?
Ööö...ja tätä syödään minkä kanssa/miten...? :D
VastaaPoistaSiis etkö ooo koskaan maistanut, voi hyvänen aika :D
PoistaSitä syödään ihan vaan sokerin kanssa ja ne juustot on niin hyviä!
(ite tosin opin syömään vasta aikuisena vaikka äiti on keittänyt sitä joka juhannus)
Toiselta nimeltään siis juustokeitto. Viime juhannukselta taitaa olla kuvakin täällä :)
Kiitos tiedosta, ihan uus tuttavuus mulle. Menny se viime vuotinenkin postaus vissiin ihan ohi.
PoistaNäkyy lukijat myös meille. Täällä on hera jo keitetty, odottelen vielä että on tarpeeksi kylmää niin voi sit maistella :)
VastaaPoistaEilen kyllä jo töissä padallisen keittelin. Ja pakko sitä on itellekin tehä vaikka meillä ei läheskään kaikki sitä syökään :)
PoistaEn oo ikinä kuullukkaan koko juhannusherasta... Piti sit maalaistollon oikein googlata, ja ny ainakin tierän, et miltä se näyttää;)
VastaaPoistaLukijat näkyy:)
Se varmaan on tiettyjen alueiden herkku. Ja eri paikoissa on erilaisia versioita :)
PoistaMummini valmisti kyseistä herkkua aikoinaan,
VastaaPoistamukavat lapsuusmuistot tulvivat mieleeni reseptisi myötä :)
Oikein mukavaa Juhannusta, terkuin Riitta
Mulle tosi monista juhannusperinteistä tulee aina lapsuusmuistot mieleen :)
PoistaKiitos!
No samoissa puuhissa oltiin täälläki. Mie vain juoksetan maidon isossa kattilassa ja alan sit sitä lämmittämään, siis koko satsia, kun massa on hyytynyt. Ja ohan se niin hyvää.
VastaaPoistaSe tuntuu olevan myös aika yleinen keittotapa :)
PoistaIhanaa Juhannusta Sinulle
VastaaPoistaAnppi myös on parasta aikaa keittelemässä juustoa. Hyvät juhannukset sinne =).
VastaaPoistaepistä,jottain jiäpi puuttumaan ku ee tuota juhannus-heraa saa syyväkseen...NAMS!
VastaaPoista