Kun pääsiäisenä on aikaa ja sen lisäksi useammalla lapsella on ruoanlaittoon ja leivontaan
liittyviä kotitehtäviä, tulee kokeiltua kaikenlaista. Liemessä-blogin Uunifetapastasta tuli viime
vuonna hitti ja nyt se sai rinnalleen sisaruksen: Uunifetaparsan. Meilläkin kokeiltiin sitä
hetimmiten, kun ysiluokkalaisen tehtävänä oli valmistaa joku pääsiäisherkku, alkupala tms.
Sen verran piti soveltaa, että meidän lähikaupassa on vain salaattijuustoa enkä viitsinyt ajaa
kauemmas pelkästään saadakseni aitoa fetaa. Olisi tietystikin kannattanut, ei salaattijuusto
pehmene samalla tavalla kuin aito feta, käyttäkää aitoa! Mutta näin siis:
Uunifetaparsa
nippu tankoparsaa
fetajuustoa
oliiviöljyä
sormisuolaa
sitruuna
hunajaa
mustapippuria
pehmene samalla tavalla kuin aito feta, käyttäkää aitoa! Mutta näin siis:
Uunifetaparsa
nippu tankoparsaa
fetajuustoa
oliiviöljyä
sormisuolaa
sitruuna
hunajaa
mustapippuria
Leikkaa parsoista puumainen osa pois ja kuori paksukuorisia parsoja.
Kaada vuoan pohjalle oliiviöljyä ja pyöräytä parsoja siinä kun laitat
ne vuokaan. Ripottele sormisuolaa ja laita feta parsojen päälle.
Lisää loraukset oliiviöljyä, hunajaa ja siruunamehua. Koristele sitruunasiivuilla
ja lisää vielä mustapippuria.Paista 200 asteessa 15 minuuttia nosta lämpö
225 ja paista vielä 10 minuutta. Tarkkaile tilannetta :)
Kokeilin myös pääsiäisleipää kun Underbara Clara-blogissa näin hauskan leivän johon oli
painettu kokonaisia kananmunia. Kyseessä on kreikkalainen munaleipä, jossa leipä ja
kananmunat kypsyvät yhtäaikaa uunissa.
Pääsiäisleipä
4 dl maustamatonta jugurttia
(ohjeessa oli 3% jugurtti, käytin kreikkalaista jugurttia jossa rasvaa 2%)
50g hiivaa
2 rkl öljyä
1 rkl suolaa (puolet riittää hyvin)
n.8-10 d vehnäjauhoja
kananmunia
unikon siemeniä (niiden puuttuessa laitoin vähän rosmariinia)
Lämmitä jugurtti kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva.
Lisää öljy, suola ja vehnäjauhoja kunnes taikina on sopivaa.
Anna kohota liinan alla n. tunnin ajan.
Jaa taikina kolmeen osaan, rullaa ne pötköiksi ja letitä.
Pyöräytä letti pyöreäksi leiväksi ja painele siihen pestyt ja
öljyllä voidellut kananmunat. Anna kohota reilu tunti.
Voitele kananmunalla, koristele esim. unikon siemenillä ja paista
200 asteessa n. 30 minuuttia. Itse paistoin 175 asteessa vähän pidempään.
Mukavaa pääsiäissunnuntaita, tänään sataa ja tuulee joten päivä menee enimmäkseen
sisällä. Mutta onneksi tytöt tekivät kakkuja päiväkahville :D Niistäkin tulossa ohjetta :)
~Hannele~
Voi, miten hauska tuo munaleipä! :)
VastaaPoistaTämän vois ehkä ottaa pääsiäisperinteeksi! 😄
PoistaKiitos tästä vinkistä, testataan ehdottomasti fetaparsaa!
VastaaPoistaKokeile ihmeessä! Tästä mahtaa tulla uusi hitti :D
Poista