5.1.2014

Mantelivoita

Kaapissa on pyörinyt manteleita ja kokeilin tehdä
niistä mantelivoita. Ohjetta katsoin täältä mutta
määriä vähän sovelsin. Mantelit paahdoin n. 170-asteisessa
uunissa reilu 10 minuuttia ja sitten pyöritin tehosekoittimessa
n. 10 minuuttia kunnes mantelit muuttuivat löysäksi tahnaksi.
Sitten lisäsin suolaa ja sulatettua suklaata. Suolaa lisäsin ohjeeseen
verrattuna paljon varovaisemmin kun ei ole tällaista tullut tehtyä.
Luulenpa että ensi viikon aikana tehdään jotain
pikkuleipiä joihin tätä laitetaan väliin.
Ja mantelimaitoa meinaan myös kokeilla :)








~Hannele~

8 kommenttia:

  1. Hih, mulle tuli tuosta ihan mieleen lapsuus ja hiekkavesi. :)
    On varmasti hyvvää! Mitä luulet, miten tuo pysyy pikkuleivän välissä vai jähmettyykö?
    Voisin myös kokeilla, ehkä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mullaki :D Mutta maistui se vähän paremmalle ;) Jääkaapissa jähmettyy ihan kovaksi ja kun ottaa huoneenlämpöön, muuttuu lämmetessään levittyväksi. Vaaleiden piparien päälle ja turkkilaisen jugurtin sekaan kokeiltiin. Hyvin passasi!

      Poista
  2. Oi mitä herkkua, voin vain kuvitella, mums!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy tässä kehitellä erilaisia tapoja käyttää sitä :)

      Poista
  3. Mantelivoi lasipurkissa on kyllä kaunis katsella! Pieni loraus maustamattoman jugurtin sekaan? Mantelimaitokin kuulostaa herkulliselle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turkkilaisen jugurtin kanssa on tosi hyvää ainakin! Mantelimaidon ohje ainakin vaikuttaa suht helpolle :)

      Poista
  4. Nyt mä taas muistin miksi en lue sun blogia. Ilkeetä laittaa näin ihania kuvia, tuli ihan vesikielelle. Sulla on NIIN ihania herkkuja täällä. Oikeesti tää sun blogi on aivan ihan ja unohdan vaan lukea tätä, mutta joka ikinen kerta alkaa kyllä herkkuja tekee mieli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon niin pahoillani :D Mun pitäs oikeasti siirtyä varmaan vähän terveellisemmälle linjalle ;)

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥