1.1.2014

Vuosi vaihtui

Tinat on valettu, raketit ammuttu ja 
uudenvuoden lupaukset tehty :)

Eilen illalla herkuteltiin perinteisillä uudenvuoden herkuilla, 
nakeilla, lihapullilla ja tietysti perunasalaatilla, jonka
ohjeen löysin Liemessä-blogin Jenniltä, täältä.
Sipuli tosin vaihtui minulla punasipuliin kun tavalliset oli lopussa.
Pannacottaa aioin tehdä jo jouluksi mutta koska koko ajan
oli niin paljon muita herkkuja tarjolla niin tein sen vasta
eilen. En laittanutkaan laseihin niin kuin aiemmin vaan
isompaan lasiastiaan. Päälle sulatin kesällä poimittuja
vadelmia joita vain makeutin sokerilla.
Ohjeen pohja on Pirkan sivuilta, ihan pienillä muutoksilla tein näin:

Valkosuklaapannacotta

8-10 annosta

4 liivatetta
4 dl kuohukermaa
4 rkl sokeria
130g valkosuklaata
4 dl turkkilaista jugurttia
2 tl vaniljasokeria
(itse laitoin yhden vaniljatangon kiehauttamisen ajaksi)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Kiehauta kerma ja sokeri kattilassa.
Nosta pois liedeltä ja lisää suklaapalat.
Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä hetki ja
lisää turkkilainen jugurtti ja vaniljasokeri.

Annostele laseihin tai yhtee isompaan astiaan ja
anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. 
Lisää makeutettu vadelmaseos päälle tai tarjoa erikseen.
Jos käytät ulkomaisia pakastevadelmia muista kuumentaa ne.












Leppoisaa uudenvuoden päivää jokaiselle!
~Hannele~

15 kommenttia:

  1. Ihanaa uutta vuotta!! ❤ Aivan ihana juhlapöytä ja herkut!! :) Pannacottaa pitäisi itsekin uskaltautua kokeilemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Pannacotta on oikeasti tosi yksinkertainen valmistaa, itsekin aikanaan pelkäsin kokeilla :)

      Poista
  2. Upealtä näyttää pöytä! Mitä herkkuja... nimittäin on alkanut kevyempi kausi täällä suunnalla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, täällä ei keveydestä tietoakaan kuten uusimmastakin postauksesta voi päätellä :D

      Poista
  3. Ihanasti koristeltuja herkkuja :) Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
  4. Upeita herkkuja. Just sanoin miehelle, että miksei me olla vissin ikinä valettu tinoja. Molemmilla lapsuudenkodissa se on ollut traditio, mutta ei olla vaan siirretty sitä meille. Ensi vuonna on pakko tehdä. Oli ihan parasta niitä kynttilänvalossa katsella, että mitä siellä oikein on. Kaunista tätä vuotta sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli kans vuosikaudet unohdettuna tuo perinne, oisko pari vuotta sitten herätetty henkiin :) Kiitos!

      Poista
  5. Voih mikä kattaus ja mitkäs herkut! Meille lukijoille näyttää tulevan aina vain herkullisempi ja kauniimpi vuosi <3 Kiitos Hannele!

    VastaaPoista
  6. Onpa ollut herkut ja niin kauniita kuvia.

    Oikein Hyvää ja menestyksekästä uutta vuotta sinulle ♥

    VastaaPoista
  7. Tuota perunasalaattia kyllä pitäisi tehdä itse, ei varmasti ole vaikeaa, mutta tuhat kertaa parempaa kuin kaupan. Nakkeja ja lihapullia meilläkin oli listalla, ranskalaisten kera. Kyllä maistui sappiruokavalion juuri lopettaneelle taivaalliselta! :D

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥