En ole vielä tälle joululle sahramipullia, tai paljon muutakaan leiponut mutta
ajattelin jakaa uudelleen tämän viime vuonna jakamani ohjeen kun silloin
taisin julkaista sen vasta aatonaattona. Ehkä nyt joku ehtii paremmin
hyödyntää kun jouluun on vielä viikko aikaa :)
Viime vuonna oli tosiaan ensimmäinen kerta, kun sahramipullia itse leivoin.
Ruotsalaisissa joulupöydissä se taitaa olla aika ehdoton, mutta harvemmin
olen päässyt täällä edes maistamaan. Ihan kaikkien makuun nämä pullat eivät
meidän perheessä olleet mutta itse tykkäsin kyllä ja aion tehdä tänä jouluna myös.
Ohje Leila Lindholmilta, mutta suolan määrää lisäsin vastaamaan tavallista pullaa.
Sahramipullat
200g voita
1g sahramia (2 pussia)
5 dl täysmaitoa
½ dl kermaa
1 pala hiivaa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
16-17 dl vehnäjauhoja
Voitelu:
1 kananmuna
1 rkl kermaa
Sulata voi kattilassa sahramin kanssa ja anna kiehua hetki.
Lisää maito ja kerma, vispaa seosta kunnes sahrami on kokonaan
liuennut, kuumenna tarvittaessa. (minulla jäi vähän pilkkuja)
Anna jäähtyä 37-asteiseksi.
Murenna joukkoon hiiva ja sekoita kunnes liukenee. Lisää kananmunat
ja sokeri. Lisää jauhoja pikkuhiljaa vaivaten, kunnes taikina irtoaa
kulhon reunoista. Anna kohota 45-60 minuuttia.
Itse kaulin taikinan kahdessa osassa levyksi, jonka väliin tein tahnan pehmeästä
voista, tomusokerista ja vaniljakreemijauheesta (kun vaniljasokeri oli loppu)
Sitten taitoin levyn keskeltä, leikkasin kapeiksi suikaleiksi ja rullailin pulliksi.
Anna pullien kohota, voitele ja paista 200 asteessa. Päälle voi siivilöidä tomusokeria.
Joulu ei tule ilman sahramipullia. Kerttu
VastaaPoista