23.12.2023

Joulukuun 23. Sahramipullat

 Paljon muuta en ole leiponut jouluksi, mutta eilen sain joululoman alkamisen kunniaksi koko
 joulukuun aikomani sahramipullat tehtyä. En ole koskaan ennen tehnyt, enkä muista
olenko käyttänyt sahramia muutenkaan missään. Ohjeen löysin Leila Lindholmilta.
Ohjeessa oli suolaa 1 krm joka pikaisella googlauksella tarkoittaisi yhtä maustemittaa.
Se kuulosti todella vähältä, koska itse olen sitä mieltä että hyvän pullan salaisuus
on suolan ja sokerin oikea suhde. Niinpä laitoin suolaa sen 2 tl niin kuin laitan
tavalliseenkin puolen litran pullataikinaan ja mielestäni oli sopiva määrä.

Sahramipullat

200g voita
1g sahramia (2 pussia)
5 dl täysmaitoa
 ½ dl kermaa
1 pala hiivaa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
16-17 dl vehnäjauhoja

Voitelu:
1 kananmuna
1 rkl kermaa

Sulata voi kattilassa sahramin kanssa ja anna kiehua hetki.
Lisää maito ja kerma, vispaa seosta kunnes sahrami on kokonaan 
liuennut, kuumenna tarvittaessa. (minulla jäi vähän pilkkuja)
Anna jäähtyä 37-asteiseksi.
Murenna joukkoon hiiva ja sekoita kunnes liukenee. Lisää kananmunat
ja sokeri. Lisää jauhoja pikkuhiljaa vaivaten, kunnes taikina irtoaa
kulhon reunoista. Anna kohota 45-60 minuuttia. 

Itse kaulin taikinan kahdessa osassa levyksi, jonka väliin tein tahnan pehmeästä
voista, tomusokerista ja vaniljakreemijauheesta (kun vaniljasokeri oli loppu)
Sitten taitoin levyn keskeltä, leikkasin kapeiksi suikaleiksi ja rullailin pulliksi.

Anna pullien kohota, voitele ja paista 200 asteessa. Päälle voi siivilöidä tomusokeria.

Hyviä olivat, en edes laskenut montako söin!






~Hannele~

1 kommentti:

  1. Kauniita ja herkullisia pullia. Toteutin nämä houseofphilian ohjeella ja hyviä olivat.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥