20.11.2022

Perhejuhlia

Pari viikkoa sitten meidän perheen viikonloppu oli juhlaa täynnä. Lauantaina, eli pyhäinpäivänä juhlimme tytön ja hänen sulhasensa kihlajaisia ja sunnuntaina ensimmäisen lapsenlapsemme ristiäisiä  Molemmat juhlat olivat täällä meillä ja hyvin menivät samoilla siivouksilla ja osittain samoilla leipomisilla ym valmisteluilla. Vähän hirvitti etukäteen, että tuliko haukattua liian iso pala, mutta ei onneksi. Aivan ihana oli pitkästä aikaa nauttia juhlatunnelmasta. Ostin kahvipöytään kukkakimpun, joka sopi molempiin juhliin, seassa oli ripaus sinistä callunaa. Äitini osti aina meidän lasten ristiäisiin kastepöydän asetelman ja halusin jatkaa perinnettä. Kysyin tytöltä toivetta ja hän laittoi muutamia inspiskuvia kasteransseista. Näytin sitten kuvia kukkakaupassa ja tekivät kyllä niin mieluisen kranssin! Se tehtiin kukkasieneen ja vauvaperhe sai nauttia kukista sitten kotonaan muutaman päivän. Kastemekko oli sama, jossa meidän lapset on kastettu. Ompelin sen mieheni siskon avustuksella esikoiselle vuonna -98. Tarvikkeet ja ohje on silloin tilattu Kotiliesi-lehdestä. Eräs Instagram-seuraaja tunnisti mekon, ja kertoi että heidän lapsillaan on samanlainen :)

Molemmissa juhlissa oli makaronisalaattia, juustosarvia ja vihersalaattia (ristiäisissä vihersalaatissa oli kanaa ja lisänä tacoja) Kihlajaisissa oli kinkkupiirakkaa ja pikkupizzoja, ristiäisissä voileipäkakkua ja jauhelihatäytteisiä voitaikinasta tehtyjä kolmioita. Kaikista suolaisista tehtiin aika pieniä kooltaan, sellaista cocktail-kokoa ja se osoittautui hyväksi ratkaisuksi. Makeana oli kihlajaisissa kakkua, suklaapiirakkaa tuorejuustokuorrutteella ja irtokarkkeja. Ristiäisissä oli kakkua, pikkuleipiä ja karkkia. Vaikka makeita ei ollut tuon enempää, niitä jäi silti reilusti joten jatkossakin taidamme mennä makean suhteen näin vähällä. Rippijuhlissa meillä on ollut aina monenlaista kakkua ja aina on jäänyt reilusti, eikä niitä ole kaikkia tullut jälkeen päin syötyä. Erittäin hyvä ratkaisu käyttää juhlissa kertakäyttöastioita, huomasin että itselle jäi selvästi enemmän aikaa jutella vieraiden kanssa. Kertiksiäkin löytyy nykyään tosi kivan näköisiä. Blogin kannalta sopivia kuvia ei juurikaan tullut otettua, puhelimelta onneksi löytyi jotain.

Ja juhlathan ei meidän perheessä tähän lopu, vaan meillä on jo seuraava kihlapari ja heidän juhliaan vietetään vielä ennen joulua ~Hannele~

5 kommenttia:

 1. Voi miten kaunista kaikki: kakut, kukat ja kastemekko! Komean nimen on poika saanut! 👶

  VastaaPoista
 2. Ihania juhlia! Kaunis perinne tuo kastekukkien ostaminen. :)

  VastaaPoista
 3. Kauniit koristeet ja varmasti ihanat juhlat molemmat!

  VastaaPoista
 4. <3 Ihania juhlatunnelmia ja kauniita yksityiskohtia.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥