En ole eläissäni tehnyt tai maistanut tuorepuuroa,
mutta Miisan brekkien innoittamana päätin viimein kokeilla.
Olin vähän epäileväinen maun suhteen mutta olipa
yllättävän hyvää! Ihan paljaaltaan en varmaan olisi
kaikkea puuroa alas saanut, mutta kun lisäsin sekaan
banaania ja vadelmia niin oli oikein maukasta.
Tosi hyvin pitää nälän pois ja sopii näihin aamuihin
kun olen yksin kotona eikä itselle tule useinkaan
tehtyä mitään oikeaa ruokaa. Illalla vain ainekset
purkkiin ja aamun energia-annos on valmis.
Varmasti tulee tehtyä jatkossakin ja myös erilaisia versioita :)
Tuorepuuro
½ banaania
1 dl kaurahiutaleita
1 dl maitoa
1 dl jugurttia
ripaus suolaa
1 tl kanelia
Muussaa banaani haarukalla ja lisää sekaan muut aineet.
Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli, lisää päälle
esim. banaania ja marjoja ja nauti.
Tämä on kätevä ottaa myös evääksi mukaan :)
Moniko on muuten syönyt lapsena kaurahutaleita niin,
että sekaan lisättiin sokeria ja maitoa?
Se lapsuuden herkku oli omanlaisensa tuorepuuro :D
~Hannele~
Jokohan minäkin nyt näiden sun kuvien ja ohjeen innoittamana pääsisin aikeista toteutukseen... :) Tuorepuuro on ollut testauslistalla jo varmaan pari vuotta ja voisi kieltämättä olla aamujen pelastus.
VastaaPoistaKokeileppa tosiaan! Mulla on nykyään vähän paha tapa jättää aamuvuoropäivinä aamupala väliin, täytyis vähän skarpata :)
PoistaOlen myös löytänyt tuorepuurot ja tykkään. Teen usein kookosmaitoon johon lisään kaurahiutaleita,banaania,kiiviä,marjoja,pellavan-ja chiansiemeniä.Herkulliset kuvat:)
VastaaPoistaMun tavoitteena olis myös saada tuorepuurot rutiineihin. Mulla tahtoo jäädä aamupala monesti väliin, eikä tosiaankaan tule puuroja aikaisin aamulla keitettyä. Ja kyllähän sitä jaksais paljon paremmin kun aamulla söis ihan kunnolla :) Chian siemenet on mulla muuten testaamatta vielä ihan kokonaan!
PoistaHeh, meilläkin syötiin lapsena sellaista herkkua. Meillä sen nimi oli "kaurasopu". :)
VastaaPoistaArvasin että muitakin löytyy :D Meillä ei ollut sille mitään nimeä, mutta omat vanhimmat lapset sanoivat "kylymiskä" Se nimi tuli lasten serkuilta, kai vähän kuin kylmä puuro :) Nuoremmat lapset meillä ei ole sitä muuten juurikaan syöneet, ihan unohtunut herkku!
PoistaMinä olen nyt syönyt aamuisin vähän samaa, mutta rahkalla. Ensivaikutelma oli epäilyttävä, mutta hyvin menee alas.😋
VastaaPoistaTotta, koostumus ei etenkään tekovaiheessa ole kovin herkullinen :D Mutta kummasti se yön aikana paranee!
PoistaMiekin söin joskus lapsen kauraryynejä maidon kera. Nykyään teen usein tuorepuuroa, sveitsiläisestä birchermueslistä innostuneena. Laitan siihen yleensä kahta tai kolmea eri marjaa pakkasesta. Mysliä en ruukaa laittaa siihen, vaan kauraryynejä ja vähän kauran tai vehnän leseitä.
VastaaPoistaPitikin käydä kurkkaamassa tuo linkki, sehän on tosiaan tuorepuuroa :D Mekin muuten sanottiin lapsena kaurahiutaleita kauraryyniksi!
PoistaKaurahiutaleita ja maitoa, ilman sokeria, olen syönyt lapsena useinkin :) Ja puurot kuuluu edelleen arkeeni. Marjojen kanssa tietenkin :)
VastaaPoistaTaitaa olla monen lapsuuden herkku :D Marjat tuo kyllä mukavan lisän mihin vain!
PoistaNäitä kuvia katellessa tulee puuron himo. Niin herkulliset kuvat ja vadelmat, oi että!
VastaaPoista-Ruut
Kiitos! Ei muuta kuin testaamaan :)
PoistaKatsoin myös sen saman brekkien ja ajattelin, että uskaltaisinko testata :)
VastaaPoistaTestaa ihmeessä, tykkäätkö! :)
PoistaTäällä toinen, joka ei vielä tuorepuuroja ole saanut aikaiseksi. Mutta nytpä taidan ryhdistäytyä ja tehdä jo tänä iltana odottamaan huomisaamua.
VastaaPoistaJa kyllä - kauraryyni, maito ja sokerisörsseli on tuttu juttu;)
Syön useimpina aamuina tuorepuuroa, aina erilaista. Sekoitan puuron joukkoon chiansiemeniä, marjoja pähkinävoita tai hedelmää ja ajan puuron tehosekottimella sileäksi aamulla, sillä en pidä chiahyytelöpalleroista puuron joukossa.
VastaaPoista