16.6.2016

Nokkoskeittoa

Oletteko te kokeilleet alkukesän sesonkiherkkuja,
nokkoslättyjä ja nokkoskeittoa?

Ne kuuluvat meillä jokakesäisiin perinteisiin,
ja maistuvat jokaiselle. Äitini on opettanut meidänkin
lapset pienestä pitäen syömään nokkoslättyjä ja niiden 
perään kysellään kyllä nykyään, jos en itse hoksaa tehdä :D

Lämmin alkukesä on kasvattanut nokkoset jo aika
isoiksi mutta ylimpiä lehtiä voi ainakin edelleen kerätä.
Nokkosta voi käyttää pinaatin tapaan ja se onkin todellista 
superfoodia josta kerrotaan mm. näin:

"Nokkonen sisältää enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini, 
enemmän rautaa kuin pinaatti, enemmän kalsiumia kuin maito 
ja enemmän piitä kuin lehtikaali.  Lisäksi siinä on mangaania, 
sinkkiä, seleeniä kaliumia ja magnesiumia,  A, E, K1 ja
 B-vitamiineja sekä runsaasti lehtivihreää ja aminohappoja. 
Näiden lisäksi nokkosen siemenet sisältävät kaikkia ihmisen
 tarvitsemia rasvahappoja sekä runsaasti E-vitamiinia. 
Nokkonen onkin kaikista Suomessa kasvavista 
vihanneskasveista ravintopitoisin ja terveellisin"
(lähde: Arctic Warriors)


Olen muutamia vuosia sitten tehnyt nokkosen käsittelystä oman postauksen.
Postaus löytyy täältä.







Ei muuta kuin pientareille kyykkimään ;)

~Hannele~

5 kommenttia:

  1. Ai ai, nyt tuli nälkä. Tuo nokkoskeitto on vaan niin herkullista!
    Huomenna on etsittävä sateen puhdistamia nokkosia pihasta, kiitos muistutuksesta!

    VastaaPoista
  2. Enpäs olekaan koskaan syönyt nokkoskeittoa, mutta lettuja meillä on paistettu tänäkin keväänä useita kertoja ja ryöppäsin niitä muutaman satsin pakasteeseenkin lettuja varten.

    VastaaPoista
  3. Oi joi, nyt alkoi tekeen mieli, lurps!

    VastaaPoista
  4. Enpäs ole koskaan maistamaan päässyt kumpaakaan..

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥