Toisesta luukusta paljastuu perinteiset mokkapalat,
jotka ovat saaneet joulukuusen muodon. Tämän
idean olen tainnut nähdä monessakin paikassa
mutta kun toissa iltana kuva tällaisista sattui
silmiin instagramissa niin päätin minäkin kokeilla.
Ensin tehdään ihan normaalisti piirakka:
Mokkapalat
Pohja:
3 kananmunaa
3 kahvikuppia sokeria
4,5 kkp vehnäjauhoja
(3-4 rkl kaakaojauhetta)
3 tl vanilliinisokeria
3 tl leivinjauhetta
1,5 kkp maitoa/vettä
200g sulatettua voita/margariinia
Vaahdota kananmunat ja sokeri kevyesti.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää
vaahtoon vuorotellen nesteen kanssa.
Lisää viimeisenä sulatettu voi.
Kaada taikina pellille ja
paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Päälle:
50g sulatettua voita
reilu rkl kaakaojauhetta
½ pkt tomusokeria
kuumaa kahvia
Sekoita sulatettuun voihin kaakao, lisää
sitten kaikki tomusokerit ja kuumaa kahvia
pieniä määriä kerrallaan kunnes seos on sopivan notkeaa.
Levitä kuorrute pohjan päälle ja ripottele halutessasi
pinnalle nomparellia tms. Kuorrute jähmettyy tosi
nopeasti pinnasta joten nomparellit kannattaa ottaa
viereen valmiiksi ja ripotella heti
Leikkaa piirakka kolmion mallisiksi paloiksi ja koristele
esimerkiksi pikeerillä. Katkaise karkkikepeistä sopivat
pätkät ja työnnä ne kuusen jaloiksi.
Ja näin on jouluinen kahvipöydän herkku valmis :)
jotka ovat saaneet joulukuusen muodon. Tämän
idean olen tainnut nähdä monessakin paikassa
mutta kun toissa iltana kuva tällaisista sattui
silmiin instagramissa niin päätin minäkin kokeilla.
Ensin tehdään ihan normaalisti piirakka:
Mokkapalat
Pohja:
3 kananmunaa
3 kahvikuppia sokeria
4,5 kkp vehnäjauhoja
(3-4 rkl kaakaojauhetta)
3 tl vanilliinisokeria
3 tl leivinjauhetta
1,5 kkp maitoa/vettä
200g sulatettua voita/margariinia
Vaahdota kananmunat ja sokeri kevyesti.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää
vaahtoon vuorotellen nesteen kanssa.
Lisää viimeisenä sulatettu voi.
Kaada taikina pellille ja
paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Päälle:
50g sulatettua voita
reilu rkl kaakaojauhetta
½ pkt tomusokeria
kuumaa kahvia
Sekoita sulatettuun voihin kaakao, lisää
sitten kaikki tomusokerit ja kuumaa kahvia
pieniä määriä kerrallaan kunnes seos on sopivan notkeaa.
Levitä kuorrute pohjan päälle ja ripottele halutessasi
pinnalle nomparellia tms. Kuorrute jähmettyy tosi
nopeasti pinnasta joten nomparellit kannattaa ottaa
viereen valmiiksi ja ripotella heti
Leikkaa piirakka kolmion mallisiksi paloiksi ja koristele
esimerkiksi pikeerillä. Katkaise karkkikepeistä sopivat
pätkät ja työnnä ne kuusen jaloiksi.
Ja näin on jouluinen kahvipöydän herkku valmis :)
Kivaa keskiviikkoa!
~Hannele~
Ihana idea -tätä täytyy kokeilla! Mukavaa päivää :)
VastaaPoistaKokeileppa! Kiitos :)
PoistaJopas on sieviä ja niin jouluisia! Vois kokeilla, jos vain ehtii...
VastaaPoistaNäissä ei onneksi kauan menekään :)
PoistaHauska idea - minulle uusi!
VastaaPoistaEli kannatti jakaa :)
PoistaKivan näköisiä! Menee kokeiluun! ;)
VastaaPoistaHyvä hyvä! :)
PoistaOn hyvän näköisi :P Täytyypä testata!
VastaaPoistahttp://vauhdillavastatuuleen.blogspot.fi/
Ehdottomasti :)
PoistaKiva ohje, nam.
VastaaPoista:)
Poistaonpa mukavaa vaihtelua perinteisiin mokkapaloihin. Niin pirteän jouluiset!
VastaaPoistaTulipa muuten mieleen, että oon joskus tehnyt toisenlaisiakin jouluisia mokkapaloja. Kävin kaivamassa ohjeen ja se löytyy täältä http://hannele78.blogspot.fi/2012/12/kahdeskymmenesensimmainen-luukku.html :)
PoistaMahtava idea! Nämä näyttävät aivan ihanilta :)
VastaaPoistaKiitos Kati :)
Poista