15.5.2022

Riisitunturi ja Riisin rääpäsy huhtikuussa

Palataanpa vielä kerran siihen parissa edellisessä postauksessa olleeseen Posion reissuun ja talvisiin tunnelmiin. Jos sitten saisi laitettua jotain keväistäkin tänne vuorostaan? Yövyttiin väliyö Lapin Satu-hotellissa, joka on remontoitu vanhasta koulusta. Voin lämpimästi suositella: siistit huoneet, ystävällinen palvelu ja hyvä aamupala. Ja näkymätkin avautuivat ikkunasta järvelle. Sijainti oli myös oivallinen meidän retkikohteiden kannalta. Toisena reissupäivänä lähdettiin aamupalan jälkeen kohti Riisitunturia. Sää oli vuodenaikaan nähden täydellinen: Edellisen päivän lumisateiden jälkeen puut olivat kauniita, taivas oli puolipilvinen ja aurinkokin paistoi suuren osan ajasta. Kesätakilla pärjäsi mainiosti. Valitsimme reitiksi 4,3 km mittaisen Riisin rääpäsy- rengasreitin, joka kiertää Riisitunturin huipun kautta autiotuvalle ja sieltä takaisin lähtöpisteeseen. Talviaikaan arvioitu kiertoaika on 3-4 tuntia.Autiotuvan vieressä on grillikatos, puuvaja ja huussi. Katos oli tilava, hyvin mahtui useampi porukka samaan aikaan pitämään taukoa. Meidän kanssa samaan aikaan oli ehkä espanjalainen n. 10 hengen ryhmä ja pari muuta porukkaa ja hyvin mahduttiin.

Meillä oli kierroksella lumikengät jaloissa, mutta osa näkyi kulkevan hyvin tamppaantunutta polkua myös ihan pelkillä kengillä. Oikeastaan oli vain huipulta lähtiessä useampi eri polku vähän matkaa, siinä olisi ollut hiukan hankalampaa kulkea kengillä. 

Riisitunturin haluan vielä nähdä myös tykkylumien aikaan ja voin vain kuvitella kuinka kauniit maisemat ovat myös ruska-aikaan ♥
~Hannele~

1 kommentti:

  1. Huikean hienot maisemat <3 Reitillä näyttää olleen polku. Olikoko reitti hyvä lumikenkäillä? Patikoimme viime kesänä heinäkuussa Riisitunturissa. Maisemat lumosivat meidät.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥