28.8.2021

Venetsialaiset, hyvästit kesälle

Venetsialaisviikonloppu on meneillään, joten on hyvä aika tehdä pieni koostepostaus kesästä. Kuten niin monena edellisenä kesänä, tänäkin vuonna blogi on ollut aika hiljainen joten monta kivaa juttua on jäänyt tänne laittamatta. Kesä tuntuu hujahtaneen taas ihan hetkessä eikä tänäkään vuonna ehditty tehdä kaikkea mitä keväällä oli haaveissa. Miten se etukäteen aina tuntuukin että tässähän ehditään vaikka ja mitä, ja syksyn tullen huomaa ettei ehdittykään, Mutta ainakin ollaan uitu! Etenkin miehen ja kuopuksen kanssa kävimme lämpimillä keleillä uimassa joka päivä, usein vasta myöhään illalla tai jopa yöllä. Aivan parasta!

Kesälomasta olen ehtinyt pitää puolet, loput pari viikkoa odottaa syyskuun lopulla. Ensin lomailin juhannusviikon ja käytyäni välissä muutaman päivän töissä, olimme miehen kanssa viikon yhtä aikaa lomalla. Se olikin säpäkkä  viikko, jonka aikana oli niin valmistujaiset kuin rippijuhlatkin ja lyhyellä reissullakin ehdimme käymään (siitä kerroin täällä).  Kokosin tähän postaukseen kesän ajalta enimmäkseen puhelimella otettuja kuvia. 

Juhannusviikon tiistaina täytin 43 vuotta ja vietin alun syntymäpäivästäni Kalajoen Hiekkasärkillä. Nautin mm. myöhäisestä aamiaisesta BeachRosessa ja kävin kokeilemassa ajelua sähköpotkulaudalla. Myöhemmin kesän aikana myös mies ja poika kävivät huristelemassa niillä. JoeScooterit ovat ilmestyneet Henry's Saloonin toimesta tänä vuonna Hiekkasärkille sekä Kalajoen keskustaan ja toimivat puhelinsovelluksen avulla. Kiva lisä Kalajoen kesään :)


Taisi olla juhannusviikon torstai, kun lähdimme kuopuksen ja kahden serkkupoikansa kanssa MiljoonaTivoliin. Ajattelin olla kaukaa viisas ja hoitaa tivolin "pois alta" kun tiesin heinäkuun olevan kiireinen juhlien ja töiden vuoksi. Tätä päätöstä kiittelinkin mielessäni sitten heinäkuussa :D Aamusta lähdettiin eväiden kanssa ajamaan ja ehdittiin perille sopivasti tivolin avaamisen aikoihin. Matkalla pysähdyin ostamaan jäätelöt Lehtimäeltä Kesäniemen kaupasta. Olen jo vuosia aina ohi ajaessa katsonut että onpa niin sympaattisen näköinen pieni kauppa, mutta aiemmin ei ole tullut käytyä. Niin parhaita tällaiset pikkuruiset kaupat, ihan elämyksiä! Tivolissa minun aikani kului lähinnä istuskellessa lippistelineenä ja repunkantajana. Pariin lempilaitteeseen ostin toki itsekin kertaliput. Keskisellä kävimme syömässä ja karkkiostoksilla. Yhtään ei innostanut lähteä enempää kiertelemään :)

Juhannusaattona ajelimme miehen ja kuopuksen kanssa edellisvuoden tapaan juhannussaunaan mehtämökille. Siitä voisikin ottaa ihan juhannusperinteen, koska siellä jos jossain on helppo päästä tunnelmaan. On kantovedet eikä sähköä tule. Saunan välissä ajeltiin parin kilometrin päähän uimaan ja kotiin palattiin vasta kolmen aikaan aamuyöllä. Keskikesän ja yöttömän yön juhlaa ♥ 

Viikon päästä juhannuksesta juhlimme vanhimpien tyttöjen valmistujaisia. Vanhin tyttö valmistui merkonomiksi ja toinen kokiksi. Oli ihan kuningasidea järjestää juhlat aittatorilla! Sattui niin hyvä ilma, aluksi turhankin lämmin mutta iltaa kohti vain parani. Niin ihanat ja rennot juhlat. Kumpikaan tytöistä ei hankkinut valmistujaislakkia, joten teetin heille kukkaseppeleet ♥ Kuvia ei tullut juurikaan otettua, niin kuin ei useinkaan oman perheen juhlissa. Pitäisikin muistaa antaa kuvaaminen erikseen jonkun hommaksi, kun tulevaisuudessa on juhlia.Vuoden tauon jälkeen järjestettiin taas Waltakunnalliset Weteraanikonepäivät Oulaisissa ja siellähän on vierailtava joka vuosi, jos suinkin mahdollista. Oli jotenkin sykähdyttävä tunnelma, kun oli pitkästä aikaa ihmisiä koolla kuin "ennen vanhaan", ennen poikkeusaikaa. Vanhoja koneita ja autoja, työnäytöksiä ja tämän vuoden erikoisuutena tervahaudan poltto. Sitä en olekaan nähnyt sitten ala-asteaikojen!Toinen lomaviikkoni huipentui nuorimman tytön rippijuhliin sunnuntai-iltana ♥ Elämä oli siis yhtä juhlaa! Oli luvannut illaksi ukkosta ja sadetta, joten emme keskittyneet juurikaan pihaan. Mutta olikin ihan kiva sää, joten hyvin olisi voinut laittaa vaikka tarjoilutkin ulos. Mutta kivasti menivät nämäkin juhlat, kakkua jäi seuraavillekin päiville :) Meillä ei olekaan enää kuin nuorimmaisella rippikoulu käymättä. Siihen on onneksi vielä 3 vuotta aikaa, mutta lapset kasvavat ihan liian nopeasti! 

Ja mitäpä sitä muuta sitten jäätelön syönnin ja uimisen lisäksi? Paljon (vähän liikaakin) töitä ja ihan tavallista asrkea. Joitakin juttuja löytyy blogin kesäkohteista, kuten esimerkiksi purjehdusreissu. Kesäkohteita tuli kesän aikana viime vuoden tapaan 8, ei siis päästy tänäkään vuonna kymmeneen asti. Ehkä ensi vuonna sitten?

Haikein mielin jätän hyvästit kesälle! Ihanaa venetsialaisiltaa ♥ 

~Hannele~

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kesä! Tervetuloa syksy! :)

    VastaaPoista
  2. Olipa kauniita kuvia!
    Mukavaa syyskuuta sinne pohjoisempaan!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥