15.6.2021

Kesäkohde 2, Raution kyläkauppa

Raution kauppa on ollut minun lapsuuteni lähikauppa, (vaikka eri puolella kunnanrajaa olikin) Ja aikuisena ollaan niin monet kerrat pysähdytty ostamaan sieltä jäätelöt tai muut viemiset tuliaisiksi, kun ollaan lasten kanssa menty mummulaan. Ja kotiin lähtiessä ollaan eräänkin kerran hoksattu, että kello on jo niin paljon että juuri ja juuri ehditään Rautioon kauppaan. Olikin melkoinen yllätys, kun reilu vuosi sitten KPO sulki kaupan yllättäen keskellä päivää! Syyksi ilmoitettiin sisäilmaongelmat, mutta monenlaista on tietysti spekuloitu. Rautiolaisethan siitä suivaantuivat, perustivat osuuskunnan, remontoivat rakennuksen läpikotaisin ja vihdoin viime perjantaina avasivat kyläkaupan ovet uudelleen! Tämä on niin hieno osoitus yhteen hiileen puhaltamisesta ja rohkeudesta, että aivan ehdottomasti kyläkauppa kuuluu tämän kesän kesäkohteita-sarjaani! 

Pyöräilin eilen reilun 40 km:n matkan isälle ja äidille ja Raution kohdalla oli sopiva hetki pitää viimeinen tauko sekä samalla tutustua uuteen kauppaan ja sen tarjontaan. Kyläkaupasta löytyy päivittäistavaramyymälän lisäksi posti, apteekin sivupiste, veikkaus, kahvila ja keittolounastakin on tarjolla. Kaupan valikoima oli kolmen aukiolopäivän jälkeen normaalia suppeampi, mutta kuitenkin kaikki tavallisimmat elintarvikkeet ym näyttivät löytyvän. Luulisin, että valikoima tulee kasvamaan vielä, osa hyllyistä oli nyt tyhjänä. Osa tilasta oli kalustettu kahvila- ja lounaskäyttöön ja ovesta pääsi ulos terassille kahvittelemaan. Aivan loistava kyläläisten kohtaamispaikka ja niin kovasti toivon, että myöskin turisit löytävät tämän paikan ja pysähtyvät pitämään taukoa vaikkapa matkalla Hiekkasärkille :)

Kyläkauppa löytyy osoitteesta Sievintie 10, Rautio (Kalajoki) Facebook-sivut täällä, Instagram täällä.Kesäkohteita löytyy lisää täältä, ja jos retkeilykohteita kaipaa niin niitä on listattu täällä. Jälkimmäisestä löytyy myös Raution Eihveli, joka sijaitsee muutaman kilometrin päässä kaupalta :)

Ja hei, kesäkohteita saa vinkata lisää!

~Hannele~

P.S. Minä ja pyörä tulimme kyllä auton kyydissä takaisin :D

5 kommenttia:

 1. Wau, aika huikeaa yhteisöllisyyttä.. <3

  VastaaPoista
 2. Onpa kauppa kokenut muodonmuutoksen positiiviseen suuntaan. Siinä monet kerrat poikennut Korvenkylällä vieraillessa. Terv. PauPau

  VastaaPoista
 3. Hyvä rautiolaiset! Oma apu paras apu sanotaan.

  VastaaPoista
 4. En oo vielä ehtiny käydä vaikka ohi jo muutaman kerran ajanut. Hieno ponnistus rautiolaisilta:)

  VastaaPoista
 5. Täytyisipä käydä noillakin huudeilla tänä kesänä, vaikkapa samalla reissulla käydä katsomassa se Eihveli;)

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥