24.9.2020

Kesälomalla ja Arabian aamiaiskulhot

Täällä on parin viikon mittaisesta kesälomapätkästä jo monta päivää kulutettu. Kesällä pidin yhden viikon lomaa ja yksi viikko jää vielä myöhempään ajankohtaan. Aivan mahtava ruska alkaa kyllä olla luonnossa, joten sinänsä ei tämä aika ole ollenkaan hullumpi lomailuun. Ja myönnän kyllä, että ne hiljaiset tunnit päiväsaikaan ovat ihan mukavia, kun muut ovat töissään ja kouluissaan! Melkein pelkästään kotitöiden ja laiskottelun merkeissä on tämä alku mennyt mutta jospa loppuloman aikana ehtii saada jotain aikaankin. Tärkein tavoite on inspiroitua, valokuvata ja etsiä jonnekin kadonnutta luovuutta! Eilen jo otin pitkästä aikaa kameran esiin, kun kesän kuvailut on tullut tehtyä lähes poikkeuksetta puhelimella. Jokin aika sitten ostin kirpparilta neljä aivan ihanaa kulhoa, euron kappalehintaan! Lapussa luki Arabia, mutta en ollut asiasta varma kun pohjassa oli vain kaareva Made in Finland-leima. Instagramissa niistä kyseltyäni sain viestiä, että ovat ilmeisesti kakkoslaatua ja siksi pohjasta puuttuu varsinainen Arabian leima. Kulhojen malli on tosi kaunis, ne ovat siroja ja molemmilla puolilla on korva, ilmeisesti aamiaiskulhoja? Jos joku tietää näistä enemmän, nimeä tms niin kerro ihmeessä! Kulhot ovat juuri sopivan kokoisia esimerkiksi jugurtille. Eilen tein jugurtin ja puuron päälle laitettavaksi omenakompottia naapurilta saaduista omenoista. Laitoin kattilaan vähän omenamehua, pilkoin omenat kattilaan ja lisäsin fariinisokeria. Keittelin hiljalleen n. vartin ajan ja maustoin lopuksi kanelilla ja vaniljasokerilla. Sitruunamehu olisi tähän kuulunut myös.










Mukavaa torstai-iltaa!

~Hannele~

5 kommenttia:

  1. Onpa suloiset kulhot! Noitahan voi käyttää vaikka mihin kattaukseen - esim. alkuruokana tarjottava keitto näyttäisi noissa herkulliselta!
    Hyvää lomaa sinulle - nauti täysillä tästä syksyn kauneudesta!

    VastaaPoista
  2. Onpa kauniit kulhot! Hyvä löytö. Mä en ole varmaan vuoteen käynyt kirppareilla. Tuli ihan ähky kun kaikki paikat on roinaa täynnä. Vaan itsestähän se on kiinni, saako siivottua ylimääräiset tavarat pois ja mitä sieltä kirpparilta kotiin kantaa!
    Hyviä lomapäiviä sinulle, niitä minäkin tässä jo odottelen. Syksyllä on hurjan paljon vielä hommaa, niin sisällä kuin ulkonakin. Olen käynyt marjassa, keittänyt hilloja ja soseita omenoista, puolukoista ja karpaloista. Mattojakin olisi vielä muutama pesemättä. Normaaleja syksyn hommia.

    VastaaPoista
  3. Niin kauniit kulhot. Sirot ja suloiset. <3
    Ihanaa lomaa sinulle ja kaikkea kaunista sekä piristävää päiviisi!

    VastaaPoista
  4. Todella kuaniit kulhot. Hyvän löydön teit. Kivan malliset, mullakin on jokin astia tolla merkillä, ajattelen että ovat kakkoslaatua.

    VastaaPoista
  5. Onpas tosi kauniit kulhot ja ihanan näköinen omppuherkku sisus!
    Mukavia syyspäiviä sinulle ja leppoisaa lomailua! <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥