Maistoin lauantaina veljen vaimon tekemää kakkua,
joka oli niin taivaallisen makuista että pakkohan
sitä oli itsekin tehdä. Ihan tarkalleen en ohjetta kysynyt
mutta pääosassa on pohja ja sen päällä oleva toffee!
Moussen tein omalla perusohjeella, mutta tavallisesta
poiketen laitoin mascarponejuustoa. Sitä kun oli siinä lauantaisessakin :)
Pohja on siitä erilainen, että siihen tehdään suolapähkinöistä "voi"
joka syntyy, kun pähkinöitä hienontaa riittävän kauan tehosekoittimessa.
Keksien määrää voisi vähän vähentää, koska jäi aika irtonaiseksi.
Pohjan päälle tulee purkillinen karamellisoitua kondensoitua maitoa
ja moussen päälle vielä kerros puolukoita. Ne on aika ehdoton
tässä, tasoittamassa makeutta. Mousseen en laittanut ollenkaan
sokeria, koska toffee on niin makea. Mutta halutessaan voi laittaa :)
Suolapähkinä-toffee-puolukkakakku
Pohja:
200g digestive-keksejä (vähempikin riittää)
200g suolapähkinöitä
Päälle:
purkillinen kondensoitua, karamellisoitua maitoa
eli toffeeta
Mousse:
2-2½ dl kermaa
2-2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250g mascarponejuustoa
5 liivatetta
2 rkl vettä
Murskaa keksit. Hienonna suolapähkinöitä tehosekoittimessa
tai monitoimikoneessa, kunnes se muuttuu löysäksi tahnaksi.
Sekoita pohjan aineet keskenään ja painele irtopohjavuokaan.
Levitä päälle purkillinen toffeeta.
Valmista mousse. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma ja vaniljakastike ja lisää mascarponejuusto.
Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatteet.
Lisää seos ohuena nauhana moussen joukkoon.
Kaada mousse vuokaan ja anna hyytyä vähintään muutama tunti.
Ripottele päälle reilusti puolukoita.
Ja on niin hyvää!
Palan maistoin ja loput saa väki herkutella kotiin tullessaan.
Minä suuntaan hammaslääkäriin ja sieltä iltavuoroon :)
~Hannele~
Hei kiitos ohjeesta! Kokeiluun menee!:)
VastaaPoistaHyvältä vaikuttaa,tuo pohja on kyllä mielenkiintoinen.Kyllä tulee pian kokeiluun täälläkin😋
VastaaPoistaOn varmasti hyvää! Vinkki vitonen niille, joilla ei ole tehosekoitinta: kaupoista saa maapähkinä"voita", jossa ei ole mitään muuta kuin paahdettuja pähkinöitä ja suolaa, esim Urtekram.
VastaaPoistaJoo just varmasti niin ihanaa että vie jo melkein kielen mennessään. Nam:-)
VastaaPoistaKuulostaa aivan huippumaukkaalta! :)
VastaaPoista