21.5.2012

Rautaisannos ojan penkalta...

. ...ja lapsilla onnenpäivä:
aamupalaksi pannareita ja välipalaksi...
...nokkoslättyjä!
Niitä meillä lapset pyytää monesti kun
mummulassa ovat niitä oppineet syömään :)
Hoksasin että nythän ne nokkoset on parhaimmillaan
ja keräsin vähän isomman määrän että sain
pakkaseenkin muutaman annoksen.

Ensin kerätään nokkosia. Pienet varsineen,
isoista pelkät lehdet. Muista hanskat ;)


Huuhdotaan lävikössä.


Ryöpätään eli keitetään muutama minuutti.
Ja kaadetaan taas lävikköön.


Soseutetaan tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.


 Ja laitetaan n. 1 dl lättytaikinan sekaan.
1l maitoa
5dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
Voita paistamiseen.




Paistetaan ja herkutellaan!
Ite tykkään omenahillon kanssa.


Nokkosta voi käyttää pinaatin korvikkeena
myös keittoon ym :)
~Hannele~

8 kommenttia:

  1. Nuo ovat kyllä oikein rautaisannoksia ja varmasti hyviä:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Ja ohjeesta ihanan kuvasarjan kera :)

    VastaaPoista
  3. Pitääpä iteki kokeilla. oon ajatellu että niitä on paljon vaikeempi tehä. itellä hemoglobiini ihan liian alhaalla niin vois auttaakin. :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos ohjeesta!! Viimeksi muksuna noita syönny ..saa nähdä mitä lapset tuumaavat :D

    VastaaPoista
  5. Nokkosta tarttisin minäkin,rautaa ku puuttuu elimistöstä eikä siihen auta muu ku luonnon-rauta!mistähän tuota puhdasta nokkosta nyt löytyisi:)

    VastaaPoista
  6. kiitoksia kuvallisista ohjeista, ehkäpä uskaltaudun kokeilemaan =)

    VastaaPoista
  7. Hei! toihan on hyvä idea hurauttaa ne mikserissä =) Tuli oikein Ahaa-elämys.

    VastaaPoista
  8. Kiitos ohjeesta! Täällä kokeiltiin ensimmäistä kertaa nokkoslettuja ja hyviä oli :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥