27.1.2012

Muistatteko Tiinan?

Ihanan, hyväntahtoisen ja suorapuheisen neitokaisen?
Lainasin kirjastosta Tiina-sarjan ensimmäisen
kirjan, aattelin kokeilla innostuuko omat tytöt 
lukemaan koko sarjan niin kuin minä aikoinaan :)
Oon ite lukenut  Tiina-kirjat aikuisiällä uudestaan,
mutta siitäkin on jo vuosia aikaa.
Kukahan kirjan lukee ensimmäisenä, tytöt vai äiti ;)
Herättääkö Tiina teissä muistoja?
~Hannele~

17 kommenttia:

 1. Muistan! Ja luin niitä ai-van innoissani ahmien. Mulla on vielä jossain laatikossa jemmassa pari Tiinaa ja tämä kyseinen kirja lienee just tänä samana painoksena. Oih - ihana Tiina!!

  VastaaPoista
 2. Eksyin blogiisi toisen blogin kautta, ihan vain huomasin tutun kirjan ja piti kurkata :)

  Kyllä, olen lukenut varmaan kaikki Tiina-kirjat ala-asteella. En kylläkään muista niistä enää juuri mitään, paitsi sen pojan, joka oli Tiinan kaveri. Alkoiko sekin T:llä? Tuomas? Teemu?

  Mukavaa viikonloppua!

  Terveisin Tiina ;)

  VastaaPoista
 3. Minäkin "eksyin" blogiisi ja kiinnostuin kirjan kuvasta. On tullut luettua kaikki Tiina-kirjat ja varmaan useampaankin kertaan. Päivän pelastus oli kun kirjaston hyllystä löytyi itselle lukematon Tiina-kirja. :)

  t. Tiina vm-79

  p.s. Tiinan kaveri on Juha. :)

  VastaaPoista
 4. Muistan, kaikki on "ahmittu". Ja on nyt meillä toisessa polvessa, vanhimmalla tyttösellä lukemistossa.
  -k-

  VastaaPoista
 5. Oi ihanat Tiina kirjat. Luin myös nuorena tyttönä Enid Blytonin Viisikoita. Mahtavia kirjoja nekin. Toivottavasti tytöt innostuu lukemaan - tuskinpa noiden kirjojen taika on hävinnyt mihinkään : )

  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 6. Joo, kyllä tykkäsin. Mutten muista, minkä ikäisenä... oma tyttöni on nyt kakkosella, ehkäpä on vielä liian aikaista tarjota näitä. On kyllä aikeissa! Pikku naisia, josta myös tykkäsin kuin hullu puurosta, kerran lainasin kirjastosta, mutta se oli selvästi vielä 8-vuotiaalle liian vaativaa.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Tiinat ja muut! Taitaa olla suurin osa tytöistä -monen vuosikymmenen ajalta- lukenut ainakin osan Tiina-kirjoista. Kyllä jää nykynuoret paljosta paitsi jos eivät Tiinaan tutustu :)
  Meillä on tytöt kolmosella ja nelosella ja tuntuivat tykkäävän kun laitoin kirjan alulle lukemalla sitä illalla ääneen. Jatkoivat ääneen lukemista toisilleen kun mun ääni ei enää kestänyt :D
  Viisikko-kirjoja en lukenut kuin muutaman, mutta Blytonin Salaisuus-sarja tuli luettua kokonaan. Ihan valtavan määrän kirjoja nuorena luinkin, en kylläkään pahemmin koulukirjoja ;) Anni Polvan kirjat oon lukenut varmaan kaikki jotka oon kirjaston hyllystä löytänyt!

  VastaaPoista
 8. Muistan miekin Tiinan : )
  Ahmin kirjoja jo ala-asteella valtavat kasat, samoin omat tyttöni ovat lukeneet paljon, mutta jostain syystä mun "iki-ihanat" "klassikot" eivät ole heihin uponneet.... Terkuin maalaismamma

  VastaaPoista
 9. Oih, mähän luin varmaan suurin piirtein kaikki Tiinat nuoruudessani!

  VastaaPoista
 10. Kaikki Tiina-kirjat tuli kyllä luettua lapsena, mukavia kirjoja. Piti jännittää oikein päätyvätkö Juhan kanssa yhteen;)

  VastaaPoista
 11. Muistan toki. Tiina-kirjat olivat minunkin suosikkeja lapsuudessani. Itseltäni löytyy tuo kyseinen kirja ja muutama muukin.

  VastaaPoista
 12. Tiinaa en jostain syystä saanut luettua nuorempana. Tosin luin tosi vähän kirjoja. Innostuin vasta myöhemmin. Polvain aikuisten kirjat olen lukenut, ne kaikki, mitkä kirjastosta löytyy.
  Ehkäpä joskus vielä luen Tiinatkin.
  Oletko lukenut Merri Vikin Lotta-sarjaa? Niistä tykkäsin.

  VastaaPoista
 13. Lotta-sarja on mulla jäänyt lukematta, edes nimi ei sano mulle mitään. Merja ja Marvi Jalon kirjoja tuli luettua jossain hevoshullu-vaiheessa paljon. Mulla hevosharrastus jäi vain haaveeksi kun talleja ei lähellä ollut joten ahmin sitten kirjoja ja lehtiä aiheesta :)

  VastaaPoista
 14. Oon lukenu Tiina-kirjat ja vois vaikka lukia uuestaan...

  VastaaPoista
 15. Voi Tiina. Ja sen Juha. Ihan parrein kirja-sarja silloin aikoinaan. Kirjalaatikoistani niitä löytyy uusina ja vanhoina painoksina. Ovat herkkuja. Viattoman räväköitä. Vieläkin keräilen niitä. No, mitäpä en keräilisi. :D

  Lukuintoa sekä tytöille ja sulle!

  -maija-

  VastaaPoista
 16. Tiina on aina Tiina.Runotyttö kirjatkin olivat aivan mahtavia.Mäin 1960-luvulla syntyneelle,kirjat olivat hyvin tärkeitä.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥