3.5.2013

Mustikka-valkosuklaakakku

Tämän kakun tarina alkoi kaupassa
 pensasmustikoiden kohdalla,
ja jatkui keksihyllyllä kun huomasin 
että on olemassa mustikkaballerinoja!
Joku muistaa varmaan lime-juustokakun
jossa ihastuin just ballerinoista tehtyyn pohjaan.




Mustikka-valkosuklaakakku

Pohja:
1½-2 pötköä mustikkaballerinoja
50-100g sulatettua voita

Täyte:
2 dl kermaa vatkattuna
2,5 dl flora vanillaa vatkattuna
200g tuorejuustoa
2-3 dl mustikkahilloa
(jos käyttää mustikoita, tarvii varmaan
lisätä sokeria ja vaniljasokeria)
n.150g valkosuklaata.
puolet sulatettuna, puolet rouhittuna
5 liivatetta
2 rkl kuumaa vettä

Koristeluun mustikoita ja valkosuklaata.




Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan
 Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
Painele seos irtopohjavuokaan.

Vatkaa kerma sekä flora vanilla 
(ite tein niin että vatkasin kerman ja lisäsin sitten vanillan)
Lisää joukkoon tuorejuusto, hillo ja valkosuklaat.
Kiehauta vesi, purista liivatteista vesi pois ja sulata ne veteen.
Sekoita ohuena nauhana muihin aineisiin.
Kaada massa pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään muutama tunti.

Ja ohje suklaareunukseen niin kuin sen ite teen:
Itse käytän sellaista rullalla myytävää reunamuovia nykyään
mutta ennen käytin paksusta muovipussista tai leivinpaperista 
leikattua suikaletta. Mittaa kakun ympärys ja tee saman mittainen suikale 
(oon joskus alussa tehnyt kahdessa osassa)
Pursota suikaleen päälle suklaalla haluamiasi kuvioita.
Laita kylmäkalleja jonoon ja pidä suikaletta niiden päällä joka 
kohdasta hetken aikaa, niin että suklaan pinta jähmettyy (kiilto häviää)
Sitten suklaa ei enää valu kun sen pyöräyttää kakun ympärille.
Anna muovin olla paikallaan ja laita kakku jääkaappiin.
Kun suklaa on kunnolla jähmettynyt, irrota muovi varovasti.

Tulikohan nyt ymmärrettävästi selitettyä :)

Ja sitten vielä koristeeksi vaikka mustikoita.







Iltapäivällä on tiedossa pikareissu Kokkolaan :)
Tosi mukavaa perjantaita kaikille!
~Hannele~

24 kommenttia:

  1. oih mikä kakku! reunus tosi kiva. jospa tämänkin ohjeesi jemmaisi kesän tulevia juhlia silmälläpitäen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuo reunus on kyllä kiva, eikä edes kovin vaikea tehä :)

      Poista
  2. ihana kakku!!! pakkasessa mustikoita, niin viikonlopuksi voisin lainata ohjettasi.lurpsist

    VastaaPoista
  3. Voi mikä herkku! Miten reunuksen suhteen toimitaan, jos kakku pakastetaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa varmasti tehä reunus vasta ennen tarjoilua, ei sen kovin kauaa tarvi olla jääkaapissa että suklaa kovettuu :)

      Poista
  4. Oi joi... mikä kakku!!!
    Ihanaa ja herkullista perjantaita :)

    VastaaPoista
  5. Näyttääpä herkulliselta, ja mikä parasta, mustikat on NIIN terveellisiä... ;)

    VastaaPoista
  6. Ihanan herkullisen näköinen kakku! Nuo mustikkaballeriinat oli itsellekin ihan uusi tuttavuus, kun niihin jokin aika sitten törmäsin. Eikös se mustikka ole sitä superfoodia, joten eikun kakkua leipomaan!

    VastaaPoista
  7. Arvaa mitä Hannele! Aina kun poikkean täällä niin lähden koneelta vesi kielellä, useimmiten ohjeesi printattuna. Ja sitten kauppaan ja kokeilemaan! Sinä vaan osaat vielä kuvata nuo herkut niin ihanasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maija! Ja sinä se saat näillä kommenteilla aina hymyn huulille ♥

      Poista
  8. Uusin blogiisi ihastunut lukija ilmoittautuu:)
    Tervetuloa vastavierailulle<3

    VastaaPoista
  9. Niin kaunis ja herkullisen näköinen!! Oih!! :) Tuota reunusta on ehottomasti kokeiltava, niin upea on! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilhelmiina! Kokeilepa tosiaan, se ei oo ollenkaan vaikea :)

      Poista
  10. Niin kaunis kakku! Ja koko komeus on osattu kuvata niin, että tekisi mieli iskeä lusikka oitis tuohon herkkuun ;)

    VastaaPoista
  11. Upean näköinen ja lyön vaikka vetoa niin myös mahtavan makuinen :P

    VastaaPoista
  12. Kiitokset! :) Sinäpä oot UPEAN kakun taikonut, WOW : ))

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥