9.5.2013

Erittäin hyvää!

Tänään tarvittiin iltakahville gluteenitonta
tarjottavaa ja oli siis hyvä tilanne kokeilla
kääretorttua josta aiemmin mainitsin.
Vaikka ite en oo koskaan tykännyt erityisesti
puolukasta, marengin kanssa se sopii täydellisesti!
Ohjeen löysin Leipoi, leipoi-blogista.

Marenkikääretorttu

Pohja:
4 valkuaista
ripaus suolaa
1 tl viinietikkaa
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl perunjauhoja
Vaahdota valkuaiset viinietikan ja suolaripauksen kanssa. 
Lisää puolet sokerista vaahdotuksen aikana. 
Sekoita loppu sokeri, vaniljasokeri ja perunajauho keskenään.
 Lisää ne pikkuhiljaa koko ajan vatkaten sekaan.
 Ja vatkaa kunnes vaahto kovaa.
 Levitä vaahto leivinpaperoidulle pellille ja paista 
175 asteessa n.15 minuuttia. Valmista täyte.

Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 prk mascarpone tuorejuustoa
sokeria
2dl puolukoita
koristeeksi puolukoita ja tomusokeria
Vaahdota kuohukerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto 
ja mausta mauan mukaan sokerilla. 
Sekoita vasta lopuksi jäiset puolukat kermaseoksen sekaan. 
Kumoa kypsä marenkilevy sokeroidulle leivinpaperille. 
Anna jäähtyä vain pari minuuttia. Levitä täyte ja rullaa kääretortuksi. 
Koristele ja tarjoa heti. 





~Hannele~

14 kommenttia:

  1. oi ei kun on herkullisen näköstä ja kuulosta, ihan pakko koittaa leipasta viikonlopuks tollanen :)

    VastaaPoista
  2. Nam! onpa herkullisen näköistä!! ja varmaan myös makuista

    VastaaPoista
  3. Kyl ois täl keliaakikol kelvannu. Herkulliselta näyttää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää onkin siitä hyvä että kelpaa ihan yhtä hyvin keliaakikoille ja muille :) Paitsi niillejotka ei tykkää marengista.

      Poista
  4. Kylläpä näyttää herkulta! Puolukka on herkkua myös kakuissa, esim. kinuskin kaverina. Uppoaa kuin häkä :)

    VastaaPoista
  5. Slurps! Just kun mietin et mitähän gluteenitonta herkkua ois tehdä viikonlopuks :)

    VastaaPoista
  6. Näyttää ja kuulostaa herkulliselta :)

    VastaaPoista
  7. Herkullista, nam:-). Paikallinen leipomo tekee tuollaista suklaaversiona, sisällä kermavaahtoa ja persikanpalasia. Sinun ohjetta pitää kyllä kokeilla. Mitenkähän tuon pakastaminen kermoineen päivineen? Ajattelin, että jos juhliin tekisi ja leipoisi hyvissä ajoin etukäteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapa aika hyvältä tuokin! Marenki ei taida tykätä pakastamisesta mutta ainakin jäälauttaleivos on hyvää pakastamisen jälkeenkin. Kannattaa varmaan testata miten käyttäytyy :)

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥