Tänään tarvittiin iltakahville gluteenitonta
tarjottavaa ja oli siis hyvä tilanne kokeilla
kääretorttua josta aiemmin mainitsin.
Vaikka ite en oo koskaan tykännyt erityisesti
puolukasta, marengin kanssa se sopii täydellisesti!
Ohjeen löysin Leipoi, leipoi-blogista.
Marenkikääretorttu
Pohja:
4 valkuaista
ripaus suolaa
1 tl viinietikkaa
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl perunjauhoja
Vaahdota valkuaiset viinietikan ja suolaripauksen kanssa.
Lisää puolet sokerista vaahdotuksen aikana.
Sekoita loppu sokeri, vaniljasokeri ja perunajauho keskenään.
Lisää ne pikkuhiljaa koko ajan vatkaten sekaan.
Ja vatkaa kunnes vaahto kovaa.
Levitä vaahto leivinpaperoidulle pellille ja paista
175 asteessa n.15 minuuttia. Valmista täyte.
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 prk mascarpone tuorejuustoa
sokeria
2dl puolukoita
koristeeksi puolukoita ja tomusokeria
Vaahdota kuohukerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto
ja mausta mauan mukaan sokerilla.
Sekoita vasta lopuksi jäiset puolukat kermaseoksen sekaan.
Kumoa kypsä marenkilevy sokeroidulle leivinpaperille.
Anna jäähtyä vain pari minuuttia. Levitä täyte ja rullaa kääretortuksi.
Koristele ja tarjoa heti.
~Hannele~
oi ei kun on herkullisen näköstä ja kuulosta, ihan pakko koittaa leipasta viikonlopuks tollanen :)
VastaaPoistaNiin hyvää kyllä! Lapset vain moitti puolukoita ;)
PoistaNam! onpa herkullisen näköistä!! ja varmaan myös makuista
VastaaPoistaKyllä vaan :)
PoistaKyl ois täl keliaakikol kelvannu. Herkulliselta näyttää. :)
VastaaPoistaTää onkin siitä hyvä että kelpaa ihan yhtä hyvin keliaakikoille ja muille :) Paitsi niillejotka ei tykkää marengista.
PoistaKylläpä näyttää herkulta! Puolukka on herkkua myös kakuissa, esim. kinuskin kaverina. Uppoaa kuin häkä :)
VastaaPoistaNiin on, oon ite tehnyt kinuski-puolukka-hyytelökakkua :)
PoistaSlurps! Just kun mietin et mitähän gluteenitonta herkkua ois tehdä viikonlopuks :)
VastaaPoistaNo tämähän sattui hyvään saumaan :)
PoistaNäyttää ja kuulostaa herkulliselta :)
VastaaPoistaSitä se tottavie olikin :)
PoistaHerkullista, nam:-). Paikallinen leipomo tekee tuollaista suklaaversiona, sisällä kermavaahtoa ja persikanpalasia. Sinun ohjetta pitää kyllä kokeilla. Mitenkähän tuon pakastaminen kermoineen päivineen? Ajattelin, että jos juhliin tekisi ja leipoisi hyvissä ajoin etukäteen.
VastaaPoistaKuulostaapa aika hyvältä tuokin! Marenki ei taida tykätä pakastamisesta mutta ainakin jäälauttaleivos on hyvää pakastamisen jälkeenkin. Kannattaa varmaan testata miten käyttäytyy :)
Poista