Siis leivän teko!
Tämän ohjeen oon bongannut useammastakin blogista
(Itse kopsasin Voikukkapellosta)
ja se taitaa olla alunperin täältä.
Linkin takaa löytyy kuvallinen teko-ohje :)
Vaivaton ja vaivaamaton leipä
7 dl vehnäjauhoja
(osan voi korvata hiivaleipä-
tai sämpyläjauhoilla)
2 tl suolaa
0,5 tl kuivahiivaa
edit: tai herneen kokoinen nokare tuorehiivaa
3,5 dl lämmintä vettä (n. kädenlämpöistä)
Sekoita kuivat aineet keskenään, kaada vesi joukkoon
ja sekoita taikina sekaisin. Peitä taikina tiukasti tuorekelmulla
ja anna kohota 12-18 tuntia.
Lämmitä uuni 225 asteeseen ja laita kannellinen pata kuumenemaan samalla.
Kaavi taikina jauhotetulle pöydälle, lisää jauhoa myös taikinan päälle ja pyöräytä palloksi.
(Tässä kohtaa voit lisätä leipään esim. yrttejä tai ripotella sen päälle suolakiteitä.)
Peitä löyhälti tuorekelmulla ja anna levätä puoli tuntia.
Heitä taikinapallo kuumaan pataan, laita kansi päälle ja paista puoli tuntia.
Ota kansi pois ja paista vielä ilman kantta 15 minuuttia
Tämän meidän leivän teki eskarilainen, joten onnistuu kyllä keneltä vaan :)
Positiivareiden aamun ajatus sopi täydellisesti tähän päivään:
"Älä koskaan peräänny tilaisuuden edessä,
jos kyse on sellaisesta, mitä todella haluat tehdä.
Jos pakenet, tilaisuus ajaa sinua takaa koko loppuikäsi"
Olin tänään sisustusneuvojakoulutuksen valintahaastattelussa
ja nyt jännitetään vajaa pari viikkoa miten kävi!
Saapa nähdä käykö monen vuoden haave toteen :)
~Hannele~
Vaikka eskarilainen tuommoisen tekeekin, niin se ei vielä takaa että minäkin osaisin :) Aion kyllä kokeilla kumminkin =D
VastaaPoistaNo osaat :D
PoistaTuota leipäreseptiä täytyy kyllä kokeilla joskus. Toivottavasti haaveesi toteutuu ja saat koulutuspaikan!
VastaaPoistaToivotaan tosiaan :)
PoistaItsekin olen tehnyt tuota ihmeellisen helppoa ja ihanaa leipää. Parasta leipää kyllä oli, mitä olen leiponut koskaan:). Aurinkoista viikkoa <3
VastaaPoistaNiinpä, ihanan rapeakuorista! :)
PoistaItse laitan nykyään 2dl kaurahiutaleita ja 5dl sämpyläjauhoja/vehnäjauhoja. Meillä tykätään tällä lailla tehdystä leivästä vielä enemmän kuin tuosta pelkistä vehnäjauhoista tehdystä leivästä :)
VastaaPoistaMekin laitettiin leseitä ja sämpyläjauhoja :)
PoistaMiunki pitäny tuota leipää testata jo vaikka kuinka kauan..jokohan sais vaikka tänä iltana aikaseksi laittaa taikinan tulemaan..
VastaaPoistaKannattaa! Mun pitää ostaa kuivahiivaa ihan tätä varten :)
PoistaKiitos ohjeesta, pistin heti kokeiluun eli taikina nousemassa! Mulla on samantyylinen ohje, mutta sitä ei paisteta kulhossa niinkuin tätä, yhtä helppo kylläkin. Pidetään peukkua että pääset koulutukseen!
VastaaPoistaHyvä hyvä! Mulle tää oli ihan uudenlainen tapa tehä leipää, ei oo koskaan ennen tullut padassa paistettua :) Kiitos peukutuksesta!
Poistamiks kelmu, eikö happea tarvita?
VastaaPoistaJaa-a, tuohon en kyllä osaa vastata :)
PoistaMiulta menny tämä ohje ihan ohi. Pitääpäs kokeilla - jos jaksan nostattaa noin kauan kaikkinytheti-ihmisenä :)
VastaaPoistaMinäki oon vähän semmonen tyyppi, mutta yön yli kun antaa olla niin silloinhan nukutaan :D
Poistavaikuttaa helpolta ja yksinkertaiselta ohjeelta,pitäneepä joskus kokeilla...tsemppiä,toivottavasti pääset koulutukseen,johon oot haaveillu!
VastaaPoistaKiitos, toivotaan :)
PoistaKiitos ohjeesta! Ihan pakko on kyllä tuota kokeilla ja pian:)
VastaaPoistaOlepas hyvä! Tämä oli kyllä hyvä löytö :)
PoistaKokeilin, oli muuten tosi hyvää ja helppoa. Mutta kannattaa ehkä lorauttaa öljyä kulhon pohjalle tai voidella se kevyesti, lähtee helpommin irti.
VastaaPoistaHyvä vinkki. Riippuu varmaan padan materiaalista tarttuuko kiinni? Ite jännäsin sitä mutta yhtään ei mun pataan tarttunut :)
PoistaLuin iltasella blogistasi leipä-ohjetta ja eikun keittiöön, heti kokeilemaan.
VastaaPoistaTänään, aamulla sitten paistoin.....ja "tuotos" oli TAIVAALLISEN HYVÄÄÄÄ:)
Suurkiitos helpon ja maukkaan leivän ohjeesta!!!!!!
Huippua! Ja ole niin hyvä :D
Poista