Tämän kakun tarina alkoi kaupassa
pensasmustikoiden kohdalla,
ja jatkui keksihyllyllä kun huomasin
että on olemassa mustikkaballerinoja!
Joku muistaa varmaan lime-juustokakun
jossa ihastuin just ballerinoista tehtyyn pohjaan.
Mustikka-valkosuklaakakku
Pohja:
1½-2 pötköä mustikkaballerinoja
50-100g sulatettua voita
Täyte:
2 dl kermaa vatkattuna
2,5 dl flora vanillaa vatkattuna
200g tuorejuustoa
2-3 dl mustikkahilloa
(jos käyttää mustikoita, tarvii varmaan
lisätä sokeria ja vaniljasokeria)
n.150g valkosuklaata.
puolet sulatettuna, puolet rouhittuna
5 liivatetta
2 rkl kuumaa vettä
Koristeluun mustikoita ja valkosuklaata.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi.
Painele seos irtopohjavuokaan.
Vatkaa kerma sekä flora vanilla
(ite tein niin että vatkasin kerman ja lisäsin sitten vanillan)
Lisää joukkoon tuorejuusto, hillo ja valkosuklaat.
Kiehauta vesi, purista liivatteista vesi pois ja sulata ne veteen.
Sekoita ohuena nauhana muihin aineisiin.
Kaada massa pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään muutama tunti.
Ja ohje suklaareunukseen niin kuin sen ite teen:
Itse käytän sellaista rullalla myytävää reunamuovia nykyään
mutta ennen käytin paksusta muovipussista tai leivinpaperista
leikattua suikaletta. Mittaa kakun ympärys ja tee saman mittainen suikale
(oon joskus alussa tehnyt kahdessa osassa)
Pursota suikaleen päälle suklaalla haluamiasi kuvioita.
Laita kylmäkalleja jonoon ja pidä suikaletta niiden päällä joka
kohdasta hetken aikaa, niin että suklaan pinta jähmettyy (kiilto häviää)
Sitten suklaa ei enää valu kun sen pyöräyttää kakun ympärille.
Anna muovin olla paikallaan ja laita kakku jääkaappiin.
Kun suklaa on kunnolla jähmettynyt, irrota muovi varovasti.
Tulikohan nyt ymmärrettävästi selitettyä :)
Ja sitten vielä koristeeksi vaikka mustikoita.
Iltapäivällä on tiedossa pikareissu Kokkolaan :)
Tosi mukavaa perjantaita kaikille!
~Hannele~
oih mikä kakku! reunus tosi kiva. jospa tämänkin ohjeesi jemmaisi kesän tulevia juhlia silmälläpitäen. :)
VastaaPoistaKiitos! Tuo reunus on kyllä kiva, eikä edes kovin vaikea tehä :)
Poistaihana kakku!!! pakkasessa mustikoita, niin viikonlopuksi voisin lainata ohjettasi.lurpsist
VastaaPoistaOle hyvä vain :)
PoistaVoi mikä herkku! Miten reunuksen suhteen toimitaan, jos kakku pakastetaan?
VastaaPoistaKannattaa varmasti tehä reunus vasta ennen tarjoilua, ei sen kovin kauaa tarvi olla jääkaapissa että suklaa kovettuu :)
PoistaOi joi... mikä kakku!!!
VastaaPoistaIhanaa ja herkullista perjantaita :)
Kiitos Marru! :)
PoistaNäyttääpä herkulliselta, ja mikä parasta, mustikat on NIIN terveellisiä... ;)
VastaaPoistaNimenomaan, sitä superfoodia :D
PoistaIhanan herkullisen näköinen kakku! Nuo mustikkaballeriinat oli itsellekin ihan uusi tuttavuus, kun niihin jokin aika sitten törmäsin. Eikös se mustikka ole sitä superfoodia, joten eikun kakkua leipomaan!
VastaaPoistaJust sitä, mitäs kaloreista ;)
PoistaArvaa mitä Hannele! Aina kun poikkean täällä niin lähden koneelta vesi kielellä, useimmiten ohjeesi printattuna. Ja sitten kauppaan ja kokeilemaan! Sinä vaan osaat vielä kuvata nuo herkut niin ihanasti!
VastaaPoistaKiitos Maija! Ja sinä se saat näillä kommenteilla aina hymyn huulille ♥
PoistaUusin blogiisi ihastunut lukija ilmoittautuu:)
VastaaPoistaTervetuloa vastavierailulle<3
Kiva, tervetuloa! Täytyypä huomenna käydä :)
PoistaNiin kaunis ja herkullisen näköinen!! Oih!! :) Tuota reunusta on ehottomasti kokeiltava, niin upea on! :)
VastaaPoistaKiitos Vilhelmiina! Kokeilepa tosiaan, se ei oo ollenkaan vaikea :)
PoistaNiin kaunis kakku! Ja koko komeus on osattu kuvata niin, että tekisi mieli iskeä lusikka oitis tuohon herkkuun ;)
VastaaPoistaVoi kiitos! :)
PoistaUpean näköinen ja lyön vaikka vetoa niin myös mahtavan makuinen :P
VastaaPoistaKiitos! Näyttää se hävinneen kaapista ;)
PoistaKiitokset! :) Sinäpä oot UPEAN kakun taikonut, WOW : ))
VastaaPoistaKiitos Tintsu! :)
Poista