12.10.2017

Tosi valkosuklainen juustokakku

Tänään me ollaan herkuteltu tosi valkosuklaisella juustokakulla :)
Vanhin tytöistä ei ole nin innostunut leipomisesta kuin keskimmäinen,
mutta yhtenä päivänä hänkin ilmoitti, että hyytelökakku-tarvikkeet olis kivat.
Ensimmäiset suklaat ehtivät kyllä kadota nopeasti parempiin suihin, kun ei heti 
leipoma-hommiin ryhtynytkään. Mutta eilen hain tilalle uudet ja tyttö pääsi leipomaan.
Koristelin tänään kakun viikunoilla ja pensaasta vielä löytyneillä karviaisilla.
Sopivasti olivat lähes saman värisiä! Ja kuvatkin ehdin napata ennen hämärän
tuloa ja kakun katoamista parempiin suihin :)

Valkosuklaa-juustokakku

Pohja:
225g suklaacookies-keksejä (Rainbow)
50-75g sulatettua voita

2-2½ dl kermaa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g maustamatonta tuorejuustoa
260g valkosuklaata
halutessaan voi lisätä sokeria
ja vaniljasokeria
5 liivatetta
2 rkl vettä

Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuokaan.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
Vaahdota kerma ja vaniljakastike, sekoita sitten keskenään.
Lisää joukkoon tuorejuusto sekä valkosuklaa, puolet sulatettuna
ja puolet rouhittuna. Jos vielä kaipaa makeutta lisää niin hiukan 
sokeria ja vaniljasokeria. Makeutta tulee suklaasta kyllä reilusti.
Kuumenna 2 rkl vettä, purista liivatteista ylimääräinen vesi ja
sulata ne kuumaan vesitilkkaan. Lisää liivateseos ohuena nauhana
koko ajan sekoittaen. Kaada massa keksipohjan päälle ja anna hyytyä
kylmässä vähintään muutama tunti. Irrota kakku vuoasta ja
siirrä lautaselle. Koristele ja tarjoile :)







~Hannele~

2 kommenttia:

  1. Nam! Tuota pitää tehdä. Aina on samat piirakat vaan tarjolla😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kyllä hyvä :) Meillä on aina juustokakuissa tuo sama "pohja" käytössä. Makua vain vaihdellaan ja samalla ohjeella saa monta monituista eri versiota :)

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥