13.5.2012

Äitienpäivä ♥


Äitienpäiväkakkuna mokkapavlova jonka ohjeen huomasin
eilen lehdessä ja täältäkin se sitten löytyi.
Tässä täytyi olla kyllä ite vähän kaverina :)


MOKKAPAVLOVA

8 - 10 annosta

Marenki:
6 valkuaista
4 dl hienoa sokeria
1 tl maissitärkkelystä
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl espressojauhetta

Mokka-kinuskikastike:
 2 dl kuohukermaa 
2 dl fariinisokeria
1 tl espressojauhetta

Kermavaahto:
2 dl kuohukermaa
1/2 dl tomusokeria

Lisäksi:
50 g valkosuklaata
50 g maitosuklaata
50 g tummaa suklaata

1. Laita uunipellille leivinpaperi. Piirrä leivinpaperiin ympyrä, jonka halkaisija on noin 20 cm.
2. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset suuressa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes seos on paksua ja kiiltävää, ja sokeri on sulanut.
3. Lisää maissijauho, etikka ja espressojauhe ja sekoita tasaiseksi.
4. Lusikoi marenkimassa pursotinpussiin. Pursota ensin kakun ääriviivat leivinpaperin piirrosta myöten. Täytä ympyrä pursottamalla marenki kakun muotoiseksi. Kun käytät tähdenmuotoista tyllaa pursotinpussin päässä, saat pursotusjäljestä
kauniin.
5. Kypsennä 100-asteisessa uunissa vähintään kaksi tuntia, kunnes marenki on rapeaa. Laita uuni pois päältä, avaa uunin luukku raolleen ja anna marengin jäähtyä ja kovettua uunissa. Siirrä marenkipohja tarjoiluvadille.
6. Mittaa kerma, fariinisokeri ja espressojauhe paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna seosta kunnes se alkaa kuohua voimakkaasti ja siitä tulee kauniin vaaleanruskeaa. Anna kuohahtaa muutaman kerran, ota kattila pois liedeltä välillä, ettei seos kuohu yli. Anna jäähtyä.
7. Vaahdota kerma ja tomusokeri pehmeäksi vaahdoksi. Rouhi suklaat karkeaksi rouheeksi.
8. Päällystä marenkipohja juuri ennen tarjoilua kermavaahdolla ja valuta päälle mokka-kinuskikastiketta. Ripottele päälle lopuksi suklaarouheet.






Onnea kaikille äideille ♥
~Hannele~

4 kommenttia:

  1. Suloisia kortteja olet saanut! Hyvää äitienpäivää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja noiden lisäksi myös ne 50 piirustusta :D
      Kiitos!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Oli kyllä! Ja nyt sitten varmaan tulee kokeiltua eri versioita pavlovasta. Oikein ootan että saan tuoreita mansikoita, nam :)

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥