3.2.2012

Pakkaspäivä...


...on just sopiva leipomiseen.
 Se leivinuuni ois just nyt kyllä ehoton!

Patongit
6 kpl  (isonna tai pienennä annosta tarpeen mukaan)
5dl vettä
50g hiivaa
2 tl suolaa
6 rkl ruokaöljyä
10-12 dl vehnäjauhoja
(osan voi korvata sämpylä-tai muilla jauhoilla)

Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää suola. Sekoita jauhot vähitellen ja loppuvaiheessa öljy.
Anna kohota 15-30 min. Jaa taikina kuuteen osaan.
Kaulitse pala soikioksi ja rullaa.
 (ennen rullausta voi laittaa halutessaan täytteitä)
Anna kohota hetki, leikkaa muutama vinoviilto
pintaan ja paista 250 asteessa 7-10 min.

 Runebergin tortut
12 kpl (Ohje mansikkamäestä)
150 g voita
1,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1,3/4dl vehnäjauhoja
1,5dl korppujauhoja
1dl mantelijauhelmaa
(jauhoin mantelirouhetta pienemmäksi)
1,5tl leivinjauhetta
0,5dl kermaa tai maitoa
Kostutukseen appelsiinimehua
Päälle vadelmahilloa
ja tomusokerikuorrutetta

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää
taikinaan vuorotellen maidon/kerman kanssa.
Laita paperivuoat muffinipellilleja jaa
taikina vuokiin. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Kostuta appelsiinimehulla ja koristele
hillolla ja tomusokerikuorrutteella.


Ei muuta kuin herkullista viikonloppua <3
~Hannele~

8 kommenttia:

  1. Lämpöinen touhu sopii pakkaspäivään! :) Meikin taidetaan leipoa viikonloppuna, kun lapset sairastaa ja ulkona paukkuu pakkanen... :)
    Kivan näköset kaverisynttärit teillä ollut. Meikin taiodetaan seuraavan karran skipata kakku ja laittaa jätskibaaripystyyn. Mun mielestä tuo teidän jätskipöytä näyttää tosi houkutelevalta herkkuineen ja kauniine kippoineen. :)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kiva kun laitoit Runebergintorttujen ohjeen:) niitä pitää kyl kokeilla tehdä.

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeista, huomenna vois leipoa. Lupasivat taas pakkaspäivää:)

    VastaaPoista
  4. Ihania herkkuja ja todellakin mukavaa touhua näillä pakkasilla :))

    VastaaPoista
  5. Nam hyvält näyttää itetehdyt patonkit ja kiva juttu ku tosiaan laitoit ton Runebergintorttujen ohjeen :)Äitini anto mul täl viikol muffinsi pellin ni vois kokeil sitä :)En ole niin kauhee muffinsi fani, mut ajattelin leipoo suolasia muffinseja :)Tosi kaunis kattaus oli juhla pöydäs :)

    VastaaPoista
  6. Ihanan näköistä tuo patonki. Pakko kokeilla.

    VastaaPoista
  7. Kiitos kaikille <3
    Tuo runebergintorttu-ohje oli siitä kiva että ne kostutetaan appelsiinimehulla. Ei ollut sitten niin kuivakoita kuin yleensä!
    Ens viikolle on onneksi luvattu lauhtuvaa, saa välillä lapsetkin olla ulkona kun hyppivät kohta seinille :D

    VastaaPoista
  8. Molemmat ohjeet kokeiltu ja hyviä oli :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥