28.4.2018

Suklaafudge-toffeepiiras

Instagramissa tuli vastaan niin herkullinen ohje, että oli aivan ehdottomasti
kokeiltava. Ohje on peräisin tanskalaisesta Frederikke Wærens-blogista
ja itse löysin sen, kun hän jakoi kuvan piiraasta Instagram-tilillään.
Sen verran muutin ohjetta, että laitoin pohjaan pelkästään digestivekeksejä,
kun alkuperäisessä oli käytetty myös corn flakeseja. Lisäksi laitoin omaan
versioon maitosuklaata tumman suklaan sijaan. Tummallakin olisi kyllä
tullut varmasti riittävän makea ;) Lisäksi toffee oli jääkaapista otettaessa todella 
kovaa, mutta pehmeni kyllä huoneenlämmössä. Laittaisin ehkä kuitenkin ensi
kerralla kermaa desilitran puolikkaan sijaan, jotta toffeesta tulisi pehmeämpi.
Piiras syntyi yhteistyöllä tyttären kanssa :)

Suklaafudge-toffeepiiras

200g digestivekeksejä
(tai 175g digestive ja 30g corn flakes)
1 rkl kaakaojauhetta
80g voita

2 pss Werther's original-kermakarkkeja
½ dl kermaa (1 dl ehkä parempi)

200g suklaata
½ tlk kondensoitua maitoa

Toffeesuklaa-nappeja, esim. Center

Hienonna keksit ja lisää joukkoon kaakao sekä sulatettu rasva.
Sekoita tasaiseksi ja painele vuoan pohjalle ja reunoille.
(Minulla oli 10,5x36 cm suorakaiteen mallinen irtopohjavuoka)
Laita jääkaappiin toffeen valmistuksen ajaksi.
Kuumenna kattilassa miedolla lämmöllä kerma ja lisää siihen
kermakaramellit. Sekoittele kunnes karkit sulavat kerman joukkoon.
Kaada toffee vuokaan ja laita taas jääkaappiin.
Ohjeessa käskettiin tehdä fudge niin, että sulatettuun suklaaseen
kaadetaan kondensoitu maito. Näin seoksesta tuli kuitenkin niin
paksua, että sitä täytyi lämmittää mikrossa puolella teholla
yhteensä n. minuutin ajan. Eli joko kondensoitu maito
kannattaa myös lämmittää erikseen tai pilkkoa suklaat
ja sulattaa ne tuon maidon seassa miedolla lämmöllä kattilassa.
Kaada fudge vuokaan päällimmäiseksi ja lisää koristeeksi 
esim. Center-suklaanappeja, osa halkaistuna.
Minä lisäsin lopussa koristeeksi vielä pensasmustikoita.
Sopivat hyvin makean suklaapalan kaveriksi.





Arvatkaapa oliko lapsilla tuskallista, kun tehtiin piiras eilen illalla
ja sanoin että täytyy odottaa aamuun ennen kuin pääsee maistamaan.
Kun tokihan tämä herkku täytyi kuvata ja jakaa ohje täällä :D

Ihanaa lauantai-iltaa!

~Hannele~





9 kommenttia:

  1. Aijai, miten herkullisen näköinen 👌😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä niin hyvää! Toki makeaa mutta tarkoitushan ei olekaan syödä kovin paljon kerralla, eipä :D

      Poista
  2. Ohoh, mikä herkku! Tätä voisi tehdä vaikka vappupöytään. :)!

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Aika herkkua olikin. Näytti olevan enää murusia meilläkin jäljellä :D

      Poista
  4. Oijoi miten näyttää hyvältä! Ihan kosteus kihahti kielen päälle:) Kiitos ohjeesta! Mukavaa sunnuntaita♥

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥