Onpa tämä pääsiäisen aika mennyt nopeasti, mutta oikein mukavasti.
Perjantaina pääsiäislauluja, lauantaina virpomistouhut ja illalla käytiin pääsiäiskokolla
paistamassa makkaroita ja sen jälkeen vielä ystäväperheessä myöhäisillan kahvilla.
Eilen juhlittiin 4-vuotiasta kummipoikaa ja tänäänkin on ohjelmaa. Oikein mukavan
tapahtumarikas pääsiäinen siis. Kotona ollessa olen kyllä ottanut aika rennosti, ja nauttinut
pitkästä vapaasta mm. äänikirjoja kuunnellen. Pääsiäiskakun tein toki. Ihan omalle
väelle ja hyvä niin! Nimittäin nuo "linnunmunat" joita laitoin koristeeksi, lähtivät tuossa
päällä saman tien sulamaan. Kuvassakin jo näkee pientä sulamista mutta kun kakkua
alettiin syömään, oli munista pinta kokonaan sulanut niistä kohdista, joista kosketti kakun pintaa.
Joten niitä en ainakaan tällaisen kakun koristeeksi suosittelisi. Ostin kokeeksi noita
Arlan mango- ja persikka-passionrahkoja ja laitoin ne lopulta samaan täytteeseen
kun en jaksanut alkaa isompia värkkäämään :)
Pääsiäiskakku
Pohja:
300g suklaisia cookie-keksejä
50-75g voita
Täyte:
4 dl kermaa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g mangorahkaa
200g persikka-passionrahkaa
145g valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
(sokeria)
5 liivatetta
2 rkl vettä
Päälle:
3 prk mango-lastenruokaa
3 liivatetta
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle.
Laita täytteen liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaahdoksi, samoin
vaniljakastike. Sekoita ne keskenään ja lisää joukkoon myös rahkat. Sulata puolet
suklaasta ja rouhi toinen puoli pieneksi. Lisää molemmat seokseen. Lisää vaniljasokeri
ja halutessasi hiukan sokeria. Kuumenna vesitilkka ja sulata siihen pehmenneet
liivatteet. Lisää täytteeseen ohuena nauhana, koko ajan vatkaten.
Kaada täyte irtopohjavuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa pari-kolme tuntia.
Pehmennä päälliseen tarvittavat liivatteet kylmässä vedessä.
Kuumenna yksi purkillinen mangososetta ja sulata siihen pehmenneet
liivatteet. Lisää sekaan loput mangososeet ja kaada seos päällimmäiseksi
irtopohjavuokaan. ( minulla 23 cm) Anna hyytyä vielä ainakin pari tuntia.
Irrota kakku vuoastaan ja koristele haluamallasi tavalla.
Iloa tähän päivään!
~Hannele~
Herkullisen näköinen kakku! Täälläkin on herkuteltu pääsiäisleivonnaisilla joka päivä, joten alkaa jo riittää. Tein perinteisiä rahkapullia sekä rahka- ja kermaviilitäytteisiä torttuja. Liivatekakkuakin mietin, mutta en jaksanut enää alkaa väkertää. Toki ne olisivat maistuneet, tiedän sen! Meilläkin oli lauantaina trullit liikkeellä ja illalla kokkoa. Ihanaa,nyt ollaan jo huhtikuussa. Kunhan lumet alkaisi sulaa nopeasti!
VastaaPoistaKaunis kakku! Varmasti hyvää!
VastaaPoistaEnpä ole ajatellut, että tuota lasten sosetta voisi käyttää kakun päällä.
Aina oppii uutta. Kiitos vinkistä! Tuota täytyykin kokeilla joskus.
Mukavaa alkanutta huhtikuuta! :)
Oi, mikä kakku. Täällä hyvin samanlainen kakku kruunasi pöytämme.
VastaaPoistaMukavaa alkanutta huhtikuuta!
Wau miten herkullisen näköinen kakku ja pidin kovasti tuosta ideasta laittaa kananmuna servetin "mutkaan". Olisi kiva millä tahansa aamiais- tai brunnssikattauksella. Liityin lukijaksesi ja liitän blogisi oman blogini lukulistalle! Mukavaa viikon alkua!
VastaaPoista