6.8.2014

Kakkuohjeita

Lupasin niitä ohjeita rippijuhlissa olleisiin kakkuihin.
 Viime viikolla käytiin monta reissua mustikkametsässä joten
yhdestä kakusta löytyi tietysti tuoreita mustikoita.
 Suklaakakun ohje eteni pikkuhiljaa. Mielessä oli suklaakakku
ja päätin kokeilla suklaakuorrutusta. Kaupassa huomasin
tuoreita karhunvatukoita ja sitten toisessa kaupassa boysenmarjahilloa.
Daimsuklaata olin ostanut varalle yhden levyn ja laitoinkin sen sitten
kerman kanssa suklaakakkujen väliin. Vähän niin kuin vahingossa
syntynyt ohje ja takuulla tulee tehtyä toisen ja kolmannenkin kerran :)

 Valkosuklainen hiekkarantakakku

 Pohja:
200g suklaa-digestivekeksejä 
75-100g voita

2,5 dl flora vanillaa
2 dl vispikermaa
2-3 dl turkkilaista jugurttia
130g valkosuklaata
5-6 liivatetta
2 rkl vettä
pinnalle digestivekeksejä ja simpukkakonvehteja

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele irtopohjavuoan
pohjalle. Itse laitan leivinpaperin pohjaan ja suikaleet  reunoille,
näin kakkuun tulee siistit reunat ja se on helppo siirtää lastalla
tarjoilulautaselle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
 Vatkaa vanilla ja vispikerma vaahdoiksi ja yhdistä vaahdot.
Lisää jugurtti. Sulata puolet suklaasta ja rouhi puolet.
Valkosuklaan maku tulee paremmin esiin kun osan jättää rouheeksi.
Lisää suklaat vaahtoon. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi. Purista
liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvaan veteen.
Kaada seos ohuena nauhana sekoittaen vaahtoon.
Kaada seos keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa
vähintään muutama tunti. Koristele keksimurulla ja simpukkakonvehdeilla.






Mustikka-valkosuklaakakku

200g digestivekeksejä
75-100 g voita


2,5 dl flora vanillaa
2 dl vispikermaa
2-3 dl turkkilaista jugurttia
100g valkosuklaata
3 dl mustikoita
sokeria
vaniljasokeria
5-6 liivatetta
2 rkl vettä


Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele irtopohjavuoan
pohjalle. Itse laitan leivinpaperin pohjaan ja suikaleet  reunoille,
näin kakkuun tulee siistit reunat ja se on helppo siirtää lastalla
tarjoilulautaselle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
 Vatkaa vanilla ja vispikerma vaahdoiksi ja yhdistä vaahdot.
Lisää jugurtti. Rouhi suklaa ja lisää vaahtoon. Tarkista maku
ja lisää tarvittaessa sokeria ja vaniljasokeria. Rouhittuna suklaa
ei anna massaan kovin paljon makeutta. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi. 
Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvaan veteen.
Kaada seos ohuena nauhana sekoittaen vaahtoon.
Lisää lopuksi mustikat kevyesti sekoittaen jos et halua että ne antavat vaahtoon väriä.
Kaada seos keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.
Ripottele pinnalle vielä mustikoita.


 

 Suklaa-boysenmarjakakku

 Pohja:
 4 munaa
1,5 dl sokeria
1,7 dl vehnäjauhoja
2 rkl  kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

kostutus: sitruslimsa
täyte:
boysenmarjahilloa
2 dl vispikermaa
½ levyä daimsuklaata
Pintaan vadelmamarmeladia.

Pintaan kokeilin eka kertaa suklaaganachea. Ohjeen otin
Kinuskikissalta ja kahteen pieneen kakkuun riitti kuorrutus
johon käytin 350g maitosuklaata ja 2 dl kuohukermaa.
Eli yhteen kakkuun varmaan just riittää tuo kinuskikissan ohje:

130g maitosuklaata
3/4 dl kuohukermaa

Sulata suklaa.
Kuumenna kerma kattilassa selvästi kättä lämpimämmäksi
muttei kiehuvaksi. Siirrä kattila levyltä ja kaada suklaa kerman sekaan.
Sekoita täysin sileäksi. Tässä vaiheessa seoksen voi kaataa kakun päälle
mutta itse annoin olla jääkaapissa yön yli, sitten vatkasin sen ja
levitin kakun pintaan. Siinä vaiheessa oli jo aika hoppu joten
ihan sileää en pinnasta yrittänytkään saada :)


Esikoisella ensimmäinen päivä ammattikoulussa takana,
muut aloittaa kouluvuotensa tiistaina ja minä keskiviikkona.
Muutaman päivän voi siis vielä ottaa vähän rennommasti.
Paitsi siellä mustikassa pitäis vielä käydä :)
~Hannele~


11 kommenttia:

  1. Kiitos näistä. Vaikuttaa herkullisilta. Kokeiluun menee :)
    E-R

    VastaaPoista
  2. Oi mitä herkkuja, kiitos vinkeistä! Tuota valkosuklaakakkua on ehkä pakko kokeilla ensi viikon vieraille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyytelökakut on siitä kivoja että ne on aika simppeleitä tehdä. Rippijuhliin tein yhteensä 4 kakkua ja tein eka yhden pohjamassan jonka jaoin ja maustoin sitten eri tavoilla :)

      Poista
  3. Tuo hiekkarantakakku näyttää hienolta. Mistä kaupasta noita simpukkakonvehteja löytyy? Kiitos ohjeista!:) RJ

    VastaaPoista
  4. Nämä sun kakut ja kaikki muutkin leivonnaiset ja herkut ovat aina niin taivaallisen hyvän näköisiä! Oikea delitaituri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos Johanna! Ei ne millilleen koskaan ole mutta maku koitetaan saada kohdilleen :D

      Poista
  5. Ihanan kuuloisia reseptejä! :P

    VastaaPoista
  6. Herkullisia kakkuja! Tuota mustikka-valkosuklaa yhdistelmää täytyy ehdottomasti testata.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥