24.8.2014

Eka kerta.

Olen leiponut elämäni aikana todella paljon, siis todella.
Mutta vielä löytyi ihan tavallisten leivonnaisten "joita kaikki leipoo"
joukosta ainakin yksi jota en ollut koskaan tehnyt.
Ihmettelen kyllä itsekin miten en ole! Nimittäin porkkanapiirakkaa :D
Eilen täytin viimein tuon aukon sivistyksessä.
Ohjeen löysin Kermaruusun blogista ja olikin niin hyvä
ohje että eipä tarvi ihan heti muita ohjeita testata!
Ainoastaan kuorrutteeseen laitoin sulatejuuston sijaan
tuorejuustoa, koska luin ohjeen  huonosti ennen kauppaan menoa.
Mutta aika moni onkin ilmeisesti vaihtanut sen tarkoituksella :)




Pohja:
5 kananmunaa
5 dl sokeria
2 tl ruokasoodaa
3 tl leivinjauhetta
5 tl kanelia
3 tl vaniljasokeria
7,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sulatettua voita
7 dl porkkanaraastetta

Kuorrutus:
100g pehmeää voita
200g maustamatonta sulate- tai tuorejuustoa
400g tomusokeria
5 tl vaniljasokeria
pähkinärouhetta


Kuori porkkanat ja raasta hienolla terällä.
Vaahdota kananmunat ja sokeri.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon.
Lisää myös rasva ja porkkanaraaste.
Kaada leivinpaperin päälle pellille ja paista 200
asteessa n. 20 minuuttia.

Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä
jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele päälle pähkinärouhetta.







Sataa, sataa ropisee joten sateista sunnuntain jatkoa ;)
~Hannele~

20 kommenttia:

  1. Porkkanapiirakka on niin hyvää, lemppariani <3

    VastaaPoista
  2. Tuo ohje on niin hyvä! Minäkin käytän sitä aina, ja päätin myös aikoinaan että eipä tarvitse ihan heti etsiä parempaa porkkanapiirakan ohjetta, niin hyvä tuo on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaakin olla aika suosittu ohje, eikä ihme! Kun ei sokerissa ja voissa säästellä nii n sehän ei voi olla kuin hyvää :D

      Poista
  3. Niin hyvää, tykkään myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli vähän liiankin hyvää, en edes uskaltanut laskea montako palaa söin :D

      Poista
  4. Herkkua varmasti! Itse kans olen siirtynyt tuorejuusto-kuorrutteeseen lähes kokonaan. Nyt kesäkurpitsojen aikaan lähes samanmoiseen repeptiin voi porkkanan sijasta laittaa raastettua kesäkurpitsaa. Näin viime viikolla tehtiin täällä ja sekin toimii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään kuulin luokkakaverilta vinkin että porkkanan tilalle voi laittaa myös ananasmurskaa. Versioita voi tehdä näköjään monenlaisia ja takuulla aika herkkuja kaikki :)

      Poista
  5. Nam, porkkanapiirakka on yksi herkuistaniki ja sehän on NIIN terveellistäkin;) Mukavaa syksynalkua sinulle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siksi tätä pitääkin alkaa tehdä säännöllisesti kun porkkana on niin terveellistä ;)
      Kiitos, samoin sinulle!

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Niin on, tekis mieli jo tehdä lisää kun tuo on kerta syöty ;)

      Poista
  7. Porkkanapiirakka on ihan lempparia!. Tykkään sun tyylistä kuvata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun pitää varmaan tehä itelle jotain rajoituksia, etten yhtenään ala leipomaan tätä :D Kiitos Hanna!

      Poista
  8. Ah, miten kauniita kuvia!
    Iloista viikkoa sulle :D

    VastaaPoista
  9. Porkkanapiirakka on ihanaa, itsekokeilin kerran vuosia sitten, mutta silloin jokin meni pieleen ja lopputulos ei ollut ollenkaan hyvä. Ehkä kokeilen joskus vielä uudestaan.

    VastaaPoista
  10. Kiitos ohjeesta! Itsekään en ole sitä koskaan tehnyt,mutta syönyt kylläkin. Kevyempi versio on minunkin suosikkini.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥