29.3.2014

Ranskalainen suklaakakku

Eilen herkuteltiin ranskalaisella suklaakakulla. Vähän kuin
mutakakku ja vähintään yhtä hyvää! Vappu Pimiän
jakama ohje löytyi sattumalta netistä ja hyvä kun löytyi.
Nimittäin tätä meillä tehdään jatkossa usein, se on varma!
Kaupasta löytyi herkullisen näköisiä mansikoita koristeeksi.
Ja nuo kyllä olikin nimenomaan koristeita, eihän ne paljon
millekään maistuneet. Kotimaisia odotellessa :)

Ranskalainen suklaakakku

200g voita
200g tummaa suklaata 
(mielellään yli 70%)
4 kananmunaa
2 dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja

Sulata voi ja suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vähän jäähtynyt voi-suklaaseos
muna-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi varovasti vehnäjauhot.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun (itse käytin kaakaojauhetta)
irtopohjavuokaan. Paista 220 asteessa 12-15 minuuttia.
Kakun kuuluu jäädä keskeltä valuvaksi.







Aurinkoista lauantaita!
~Hannele~

11 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköistä, tuota täytyy kyllä testata!

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti kannattaa! Ja eikös ne oo sanoneet että tumma suklaa on terveellistä ;)

    VastaaPoista
  3. ai miten tekee mieli nyt tuota suklaakakkua,ihanan näköistä ja kuuloista

    VastaaPoista
  4. Kauniin näköinen herkku! Kyllä nuo mansikat sopivat upeasti koristeeksi.

    VastaaPoista
  5. Ihanan näköinen kakku, ja tiedän kuinka uskomattoman hyvää se on!
    Tekis kyllä niin mieli leipasta itselle samanlainen ihan saman tien. :)

    VastaaPoista
  6. Tuo kakku on tullut myös meidän suosikiksi:) ihanat kuvat!

    VastaaPoista
  7. Herkullisen näköinen kakku!
    Pitääpä testata;)

    VastaaPoista
  8. Mutakakku onkin lemppariani, joten tämä varmaankin maistuisi.. :P

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥