30.3.2014

Hyvää sunnuntaiksi

Eilen selasin uusinta Pirkka-lehteä ja huomasin makeiden
sitruunapalojen ohjeen. Sehän meni kokeiluun heti :)
Ohje on peräisin Hovkonditorn-blogista. Itse tein suoraan
kaksinkertaisen annoksen joten laitan sen tähän ylös.
Laitoin itse 28x40 cm vuokaan ja käytin taikinaa sen
verran pohjaan kuin tarvitsi ja loput pintaan.
Alkuperäinen ohje oli 20x20 vuokaan ja siis puolet tästä.
Tosi hyvä ohje joka sopii loistavasti pääsiäisen aikaan.

Makeat sitruunaneliöt

240 g voita
3 dl fariinisokeria
5 dl kaurahiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
(tämä ei mun mielestä ole tarpeen
jos käyttää pohjaan voita)
 Täyte:
2 prk kondensoitua maitoa
(sitä keittämätöntä)
kahden sitruunan mehu ja raastettua kuori
 
Sekoita huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri.
Lisää kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe (ja suola)
Sekoita murumaiseksi seokseksi. Painele vähän yli
puolet taikinasta leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
Sekoita kondensoitu maito, sitruunamehu ja raastettu
kuori yhteen ja kaada pohjan päälle.
Ripottele loput taikinasta täytteen päälle.
Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia.
Leikkaa jäähtyneenä pieniksi paloiksi.
Sitruunaneliöt ovat parhaimmillaan viileinä. 
 









Rentoa sunnuntaita kaikille!
~Hannele~

12 kommenttia:

  1. Laitoin blogiini sinulle haasteen. :)

    Maukkaita pikkuleipiä voisivatkin olla. Tykkään raikkaasta sitruunasta, jotenkokeilen tätä myöhemmin. Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta! Kävin pikaisesti kurkkaamassa, täytyy vastata joku päivä. Samanlainen haaste oli joku aika sitten mulla instagramissa :)

      Poista
  2. Oi nam miten näyttää herkullisille! :) Ja mikä piristys tuo narsissi onkaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään itekin näissä kuvissa siitä että tuo narsissi oikein hehkuu mustaa taustaa vasten :)

      Poista
  3. Kuulostaapa herkulliselta ohjeelta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ite en vuosia sitten vielä tykännyt sitruunan mausta leivonnaisissa mutta sittemmin on makuhermot kehittyneet :)

      Poista
  4. Juurikin tällaisia kuvia haluaisin oppia ottamaan, kyllä minä vaan olen sitä mieltä, että voisit seuraavassa bloggaajien tapaamisessa jakaa hieman vinkkejä ja kikka-kolmosia! :) Pakko kokeilla huomenna sitä taustapahvi-ideaa :). Oli tosi mukava tavata, tulen kuikuilemaan täällä jatkossakin!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥