Hauraat, helposti särkyvät ja...
...suussa sulavat!
Äitini bravuuria vihdoin itsekin kokeiltu.
Näitä on yleensä tarjolla kaikissa meidän suvun juhlissa :)
Unelmiin laitettavaa hirvensarvensuolaa voi ostaa apteekista
ja nää on siitä hyviä että sopivat myös kananmuna-allergiselle.
UNELMAT
150g voita
4,5 dl sokeria
1,5 dl ruokaöljyä
1-2 rkl vaniljasokeria
1 tl hirvensarvensuolaa
5 dl vehnäjauhoja
Vaahdota voi ja sokeri, lisää joukkoon
muut aineet. Tee taikinasta pötkö, paloittele ja
pyöritä palloiksi. Paista 150 asteessa 15-20 minuuttia.
Leppoisaa lauantai-iltaa!
~Hannele~
Oi mitä ihania herkkuja. Siitä on aikaa, kun itse olen leiponut pikkuleipiä.
VastaaPoistaEipä tuu tosiaan pikkuleipiä kovin usein tehtyä!
PoistaNäyttävät hyviltä! Meillä on poika kananmunattomalla ruokavaliolla, joten näitä voisi kokeilla. :-)
VastaaPoistaKokeilepa, makeitahan nämä on mutta ei niitä montaa sitten tarvi syödäkään :)
PoistaAika erikoisen tuntuinen resepti. Sekä voita että öljyä ja paaljon sokeria ja silti hauraita ja
VastaaPoistasärkyviä. En ehkä jaksa kokeilla, mutta kiva olisi maistella näitä. Mukavia kevätpäiviä, t. Maija
Todellisia terveyspommeja ;D Tosiaankin saa jo yhdellä makeanhimon tyydytettyä :)
PoistaMiksei enää tehdä pikkuleipiä? Noihan on herkullisen näköisiä ja raaka-aineiden perusteella ennakoivat onnesta pökertymistä ;D
VastaaPoistaSanos muuta! Onhan näissä olemassa myös sokerihumalan vaara jos liikaa ahmii ;D
PoistaMistä hirvensarvisuolaa saa? Näyttää hyvältä! Miten käy jos pakastaa?
VastaaPoistaApteekista saa 30g pusseja. Pitääpä kysyä äidiltä onko pakastanut näitä mutta luulisin että onnistuu :)
PoistaKiitos! Pitää kokeilla jos vaikka kesällä esikoisten rippijuhliin tekis näitä. Nää näyttä just sellasilta Juhlapikkuleiviltä.
PoistaNäyttää niin herkuilta ja just ihan suussasulavilta! :)
VastaaPoistaSitä ne tosiaan on :)
PoistaTodella herkullisen näköisiä!
VastaaPoistaIhanaa sunnuntaita :)
Kiitos! Samoin sulle Marru :)
PoistaTein näitä tänään. On hyviä!! Mutta kannattaa tehä kyllä ihan pieniä palloja. Sellasia miehen peukalonpään kokosia. Leviää uunissa hiukan. Ja on muutenkin sopivan kokosia. Mulla tuli eka pellillisestä ihan liian isoja, mutta toiseen pellilliseen pienensin melkeenn puoleen aina per möykky ja tuli ihan hyvänkokosia. :)
VastaaPoistaHyvä huomio Hanna! En hoksannut koosta mainitakaan mitään. Nämä onkin parhaimmillaan aika pieninä :)
Poista