21.4.2013

Sitrusleivonnaisia

 Toissa viikolla olin koulun keittiöllä töissä ja kotitalousluokasta
oppilaat toi meille päiväkahville sitrusleivoksia (Hyvä palvelu ;))
Pyysin niiden ohjeen myöhemmin ja eilen illalla kokeilin.
Mulla ei mennyt niin kuin Strömsössä mutta laitan ohjeen tänne kuitenkin.
En hoksannut seurata marengin paistumista ja 10 min oli meidän
uunissa liian pitkä aika ja marengista tuli vähän liian tumma.
Mutta ei se syömistä hidastanut kylläkään :D


Sitrusleivokset

Taikina:
150g rasvaa
3 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl vettä

Täyte:
2 appelsiinia
1 sitruuna
4 keltuaista
1 dl sokeria
1 dl vettä
2 rkl ohrakasta
2 tl vaniljasokeria

Marenki:
4 valkuaista
8 rkl sokeria

Mittaa rasva, jauhot, leivinjauhe ja sokerit kulhoon
ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää neste ja sekoita
taikina tasaiseksi. Laita hetkeksi jääkaappiin rauhoittumaan.

Voitele ja jauhota muffinipellin lokerot tai reilut leivosvuoat.
(itse käytin paperivuokia muffinipellillä)
Pyöräytä taikina jauhoisella alustalla tangoksi ja jaa 12 palaan.
Pyöräytä palat palloiksi, painele "letuiksi" ja vuoraa niillä
pellin syvennysten pohjat ja reunat.
Pane pelti jääkaappiin jäähylle.
Puserra sitrusten mehut.
Kumoa mehut, keltuaiset, sokeri, vesi ja ohrakas kattilaan.
Vatkaa ainekset huolella sekaisin ja kuumenna seos sakeaksi eli
kiehumispisteeseen. ÄLÄ KEITÄ SEOSTA!
Mausta täyte vaniljasokerilla.
Lusikoi täyte taikinoiden syliin ja laita 200 asteiseen uuniin 20 minuutiksi.
Vatkaa sillä aikaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon tomusokeri vähitellen. 
(tässä kohti lukee tomusokeri, ite laitoin tavallista kun katoin vain listaa)
Lusikoi kiinteä marenki nostellen lähes kypsille leivoksille ja jatka paistamista
n. 10 minuuttia, kunnes marenki saa pintaansa herkullista rusketusta.
Tarjoa leivokset viilentyneinä kahvin tai teen kera.




Pakasteessa oli pala teepusseista jäänyttä taikinaa
ja siihen raastoin appelsiininkuorta. Tuloksena
appelsiinin makuisia pikkuleipiä :)








Nyt menen herkuttelemaan riisipuurolla,
ihanaa sunnuntaita 
~Hannele~

7 kommenttia:

  1. Sitrusleivokset näyttävät herkullisilta. Sitruuna antaa niin ihanan, raikkaan maun leivonnaisiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosi hyvää, täytyy kokeilla piirasta seuraavaksi, miten lie jäänytkin kokeilematta koko herkku :)

      Poista
  2. Ihanaa herkkua olet tehnyt. Kiitos ohjeesta. Mukavaa alkavaa viikkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :) Ja kiitos, samoin sinulle!

      Poista
  3. Hei, ossaakko sannoo voiko nuita leivoksia pakastaa? Mitenhän tuon marengin käy..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En suosittelis. Pohja ja täyte kyllä varmaan kestäis mutta marenki ei :)

      Poista
  4. Ihana blogi sinulla. Eksyin tänne jostain toisen blogin kautta. Maukkaita leivonnaisia ja hyviä reseptejä löytyy.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥