Eilen meillä leivottiin. Ajatus kääretorttuihin lähti
kahdesta purkista sitruunarahkaa. Tain kaksi tavallista
kääretorttupohjaa, taikinan päälle ennen uuniin laittoa
ripottelin mantelilastuja. Täyteestä tuli tällainen:
(riittää siis kahteen kääretorttuun)
2 prk sitruunarahkaa
1 prk flora vispiä
130g valkosuklaata
(limecurdia)
Vatkasin vispin ja sekoitin rahkat joukkoon.
Puolet suklaasta laitoin sulatettuna, puolet rouhittuna.
Vähän kaipasin tässä kohti lisää makua joten kun
mulla oli purkin pohjalla vähän limecurdia, aioin sipaista
sitä pohjiin ennen täytettä mutta se oli niin kovaa että
sekoitin senkin täytteeseen :)
Ja sitten vielä karjalanpiirakoita joita en oo vuosikausiin
tehnyt. Lapsena näitä tehtiin paljonkin
(vaikka karjalaista verta ei oo meillä tippaakaan)
Ohjeita on netti pullollaan joten en sitä tähän
laita mutta esim. täältä löytyy ohje.
Ihan parhaita lämpimänä, kylmän maidon kanssa
ja voilla voideltuna :)
Kivaa keskiviikkoa!
~Hannele~
Voi nam, molemmat! Kyllä itsetehty on aina ihan eri asia ♥
VastaaPoistaSe on kyllä totta! :)
PoistaOi, miten herkullisen näköisiä leipomuksia! Munkin pitäisi ryhtyä karjalanpiirakkatalkoisiin, kun täällä Saksassa ei niitä saa kaupasta. En ole vain leiponut piirakoita kuin joskus lapsena viimeksi, joten en tiedä, miten enää onnistuvat...
VastaaPoistaMullakin oli vähän taidot ruosteessa mutta loppua kohti jo parani :)
PoistaOi ei, mitä herkkuja!!! Taitaa olla useampi vuosi mennyt, kun viimeksi oon karjalanpiirakoita tehnyt... no empä ole kyllä kääretorttuakaan aikoihin leiponut. Pitäiskö alkaa suunnitella herkkujen valmistamista... :)
VastaaPoistaKannatan ajatusta ;)
PoistaJustiin juon kahvia ja voi vitsi miten maistuiskaan nyt kahvin seurana hyvälle :)
VastaaPoistaKääretorttu on siitä kiva kun se valmistuu melkein yhtä nopeasti kuin kahvi ;D
PoistaHei, tervetuloa käymään kaupalla. Eli olemme arkisin avoinna klo 11-17.30. Täytyypä lisätä nuo aukioloajat sivuille. Hyvä huomio.
VastaaPoistaHei, tervetuloa käymään kaupalla. Eli olemme arkisin avoinna klo 11-17.30. Täytyypä lisätä nuo aukioloajat sivuille. Hyvä huomio.
VastaaPoistaVoi jestas ko on hyvän näköstä ! Noinkohan sitä huomenna pitäis leipomispäivän :)
VastaaPoista