19.1.2013

Focaccia

Eka kertaa kokeilin Focaccia-leivän tekoa.
Ja teenpä toistekin kun kävi niin hyvin kaupaksi :)

Tämä ohje Leilalta


25 g (1/2 pt) tuoretta hiivaa 
3 dl lämmintä vettä 
0,5 dl  oliiviöljyä 
2 rkl hunajaa 
1 rkl merisuolaa 
7 dl jauhoja 

Pinnalle oliivioljyä ja sormisuolaa.
Täytteeksi laitoin ite kirsikkatomaatteja ja punasipulia.

Sekoita kulhossa vesi, hiiva, oliivioljy ja hunaja.
Lisää vehnäjauhoja vähän kerrallaan.
Vaivaa n. 5 min. Anna kohota peitettynä n. 35 min. 
Leila painelee taikinan pellille jossa on
oliivioljyä ja sormisuolaa mutta minä laitoin 
leivinpaperin päälle kun en niin tarkkaan muistanut ohjetta
siinä vaiheessa.  Ja minä tein taikinasta yhden
ison levyn, Leila tekee kaksi pienempää.

Kun taikina on pellillä, anna sen kohota 30 min. 
Painele taikinaan sormilla reikiä ja ripottele
pinnalle oliiviöljyä ja sormisuolaa.
Mulla ei ollut sormisuolaa joten murskasin
merisuolaa muovipussissa lihanuijalla pienemmiksi :)
Laita pinnalle haluamiasi täytteitä.
Paista 220 asteessa 10 minuuttia.







Herkullista lauantai-iltaa 
~Hannele

19 kommenttia:

  1. Minä olen kanssa nyt innostunut omatekemistä leivistä ja tämä voisi olla huomisen herkku! kiitos vinkistä :) taidan kertoa huomenna omassa blogissani kuinka meni:) saa käydä kurkkimassa ;)

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Täytyy kyllä kokeilla eri täytteilläkin, oli niin hyvää :)

      Poista
  3. Herkullisen näköistä.osa lapsista on vaan niin ronkeleita syömään etteivät uskaltaisi edes maistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä joku kans epäili ulkonäön perusteella :D Mutta hävisi niin nopeasti että jos ihan kaikki ei tykkää, ei se silti pilaantua ehdi :)

      Poista
  4. Ihanan näköistä leipää :). Blogissani on tunnustus sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, täytyypä käydä hakemassa jossain vaiheessa :)

      Poista
  5. Hei,

    mitä on sormisula? :)

    VastaaPoista
  6. siis sormisuola.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaisen löysin googlettamalla:"Sormisuola on hiutalemaista ja kerroksellista gourmetsuolaa, joka on helppo murentaa sormin ruokien päälle. Sitä käytetään ruokien viimeistelyyn tai pöytäsuolana"

      Poista
  7. Focacciaa tuli tehtyä kesällä monta kertaa, Leilan kirjasta napatulla ohjeella. Täytyisikin taas tehdä, kiva kun voi vaihdella täytteitä. Kesällä laitoin mm. rosmariinia ja uusia perunoita viipaleena.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan, perunoitakin voi käyttää! Enpä ois ite hoksannut, sillähän sais tosi ruokaisaa :)

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥