8.12.2011

Luukku 8

Eilen oli pullanleipomispäivä ja
päätin tehdä pullapostauksen :)

Taikina:
200 g voita
5 dl vettä tai maitoa
1 pala hiivaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
2 rkl kardemummaa
2 kananmunaa
reilu kg vehnäjauhoja
 Sulata voi ja anna jäähtyä
taikinan alustamisen ajan.
Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
Lisää sokeri, suola, kardemumma ja kananmunat.
(Sekoitan käsivispilällä nämä ja jonkin verran 
jauhoja. Lopun taikinan alustan käsin.)
Lisää jauhoja vähitellen ja kun taikina
on lähes valmista, lisää voisula sekä jauhoja
vielä sen verran että taikina irtoaa käsistä.
Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina osiin.
(Litran taikinasta teen 60 cm uuniin kuusi pitkoa.)
Kaulitse pala taikinaa levyksi,
levitä siveltimellä päälle voisulaa ja
ripottele kanelia ja sokeria.
(tai vaniljasokeria, vaniljakreemiä tms)


 Kääri levy pötköksi ja leikkaa saksilla
n. 1½-2 cm välein niin että taikina jää
pohjasta kiinni. Kääntele vuorotellen
molemmille sivuille.


 Anna kohota liinan alla hetki,
voitele kananmunalla ja lisää 
päälle raesokeria.


Paista 200 asteessa n 20 minuuttia.
Pullakranssin teen samalla tavalla mutta
litran taikinasta kolme kranssia.
Nostan pötkön pellille ympyrän muotoon
ja leikkaan ja asettelen vasta siinä.
Paistoaika on kranssille n. puoli tuntia.


Pullantuoksuista torstaita!
~Hannele~

6 kommenttia:

Kommenttisi ilahduttaa ♥